Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csonttörés, műtét, kínos...

Csonttörés, műtét, kínos helyzet. Mit tehetnék? Hova forduljak? :/

Figyelt kérdés

-Kettétört egy csont a domináns kezemben.

-A kórházi vizsgálat végig CSAK és kizárólag röntgenből állt.

-Még aznap,mikor eltört:

A törött csontot a doki kicsit szarul rakta vissza,de begipszelte.A gipszet szarul rakta fel,mert nem is ott szorította a kezemet,ahol eltört.

-Pár nappal később:

Mikor visszamentünk kontrollra,kiderült,hogy jobban elmozdult a csont.Beleegyeztünk a műtétbe,mert amúgyis nagyon ajánlgatta.Levette a gipszet és nem rakta vissza,a műtétet másnapra rakta.

-Következő nap:

Kb. 45 perces volt a műtét,végig éreztem az egészet,nagyon fájt. 2 drótot helyezett be,amik összetartják a kettétört csontot. Sokat bénázott a dróttal,párszor véletlen átszúra a csonton,be a húsba,véletlen ép csontot is sértett vele meg ilyenek. Ki tudja mit tett tönkre a kezemben. Ismétlem: a kórházi vizsgálat CSAK röntgen volt,más egyéb nem!

A doki azt mondta,hogy jól sikerült a műtét,blablabla,csakhogy a röntgenen is látszott,hogy a 2 csont nem ér össze,sőt,ahhoz röntgen sem kell,hogy megállapítsa bárki,hogy nincs a helyén a csont. Az a ciki,hogy egy ismerősünk segítségét kértük,akinek van olyan orvosi ismerettsége,erre ő elpanaszolta annak az orvosi ismerősének a dolgokat,hátha tud segíteni...és mint kiderült,ez az ismerőse az a csávó,aki az én műtétemnél aszisztált. -.-" És ő azt mondta,ogy "de igen is,összeérnek egy kicsit a csontok!" mikor egy nagy lóf*szt!

Most mit csináljak? Még a teljes felvilágosítást,tájékoztatást sem kaptam meg,a rendes ellátást sem,a kezem rohadtul fáj,mozgatni is alig tudom. Kétségbe vagyok esve! :(

L/17

2012. márc. 2. 09:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én komolyan gondoltam, mivel veled ellentétben nem kívánok neked semmi rosszat, és eredendő gonosznak sem tartalak - egyszerűen beletapostam a rózsaszín kis világodba, és most ezen siránkozol.

Hidd el, majd felnősz egyszer...

Én bízom benne. Egy kisgyerek szubjektív, tudatlan véleménye sosem számít egyenrangúnak pl. az enyémmel, ezt tudom jól. Ezért nem is érdekel annyira, hogy mit írsz.

Három dolgot emelnék ki: 1 - ha valamiről fogalmad sincs, tájékozódj és ne vádaskodj; 2 - a malpraxis perekről fogalmad sincs, ezt a szóhasználatod is elárulja, kevered az orvosi műhiba, stb. kifejezéseket, de ez sem baj, csak kérlek ezt még hagyd meg azokra, akik kicsit okosabbak nálad; 3 - ne akarj okosabbnak tűnni olyan témákban, amikben semmi jártasságod nincs, mert nevetséges leszel, pl.: röntgen-diagnosztika.

Különben nem baj az, ha érdeklődő vagy. Talán egy szép nap lehetsz orvos, és majd csinálhatod jobban.

2012. márc. 2. 16:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem te nem láttálmég ultrahangot soha. Az nem arra való, hogy csontokat nézegess vele,mert nem látsz semmit.

és nem látsz rajta egyéb sérüléseket sem.

A csonmtoknak nem kell érintkezniük, attól még összenőnek. Nagy on gyakran szilánkos törésnél a szilánkos részt egy szerűen kiszedjük, a megfelelő távolságra rögzítjük a csontokat és azok szépen összenőnek. Ugyanez a helyzet pl. csöves csont hosszabbításnál, ahol bizonyos távolságra rögzítve lesznek a csontok, amely ek aztán összenőnek.

Egy ilyen műtét bizony mészárosmunka sérülnek akörülvevőszövetek, ez normális.

Ha nem tetszik a dolog menj el egy másik orvoshoz a leletekkel. Majd ő megmondja hogy rendben van-e.

(és megmondja,hogy nevetséges ultrahangon csontokat nézni)

2012. márc. 2. 16:34
 13/13 TuwYx ***** válasza:
Csak kiváncsiságból szeretném megkérdezni ennyi év eltelte után, minden rendben van a kezeddel?
2016. júl. 30. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!