Lehetséges, hogy a kutyámtól kaptam el valami betegséget? Bővebben lent
Figyelt kérdés
a minap összeverekedett a 2 kutyám, és miközben szétszedtem őket, az egyik megkapta az ujjamat. kb. 2 percel a harapás után spitaderm-el lefertőtlenítettem az ujjamat, ment bele kutyanyál, kutyavér, sár, minden!kimostam, jó alaposan többször is lefertőtlenítettem, bekötöztem. 2 nappal az eset után (azaz ma)reggel 37,7-es lázzal ébredtem, leverten, egyéb bajom nemvolt. előzőnap kint a kertben takarítottam autót, motort, festettem stb. egy vékony pulcsiban, meg vékonyka szakadt cipőben. kicsit elázott a lábamis a mosás közben, és úgy voltam kb.2-3 órát aznap. (a harapás másnapján, azaz tegnap) ma egész nap kint festettem szárazin. most 37,4 körüli lázam van. reggel rubofent vettem be és ma megittam összesen 3 aspirin pluc c-t. vajon tegnap fáztam föl vagy a kutyáktól kaphattam el valamit??2012. febr. 25. 22:01
1/9 anonim válasza:
Kutyaharapás után alapból tetanusz oltás kötelező! Menj el orvoshoz!
2/9 A kérdező kommentje:
ja azt kihagytam a kutyák egészségesek, oltva vannak, féregtelenek, tiszták!
2012. febr. 25. 22:07
3/9 anonim válasza:
Akkor is orvos!! Ez alap! Kutyásként tudhatnád!
4/9 anonim válasza:
Minden kutyaharapást köteles vagy bejelenteni, és meg kell kapnod a tetanusz injekciót!!!
5/9 A kérdező kommentje:
igazából ez nem harapás, a fogával végigkarcolta az ujjamat, felületi sérülésről van szó. szerintem hétfőn úgyis megyek háziorvoshoz, akkor megmutatom neki.
2012. febr. 25. 22:15
6/9 anonim válasza:
Akkor is! Hiába fertőtlenítetted le, kell a tetanusz.
7/9 anonim válasza:
Szerintem inkább inkább fölfáztál,annyira jó idő nincs ,hogy ne kelljen kabát,ha az udvaron dolgozol. Feltételezem a kutyáid megkapták a kötelező oltásokat...,szerintem ez csak megfázás,nyugi !!! :)))
8/9 A kérdező kommentje:
igen rendbenvannak a kutyák, én meggyóyultam úgyahogy, tesómat is megkapták, de neki semmi baja. szerintem fölösleges ekkora felhajtást csinálni, lefertőtlenítettem, szépen gyógyul a seb is, semmi bajom nincs...
2012. febr. 26. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!