Laboreredmény - szerintetek sok?
Bocsi a hülye megfogalmazásért, nemrég voltam vérvételen, és néhány érték megvolt csillagozva:
Vvt süllyedés: 14mm/óra (2-10)
Fehérvérsejt: 10,50 G/l (4,00-10,00)
Monocyta: 1,05 G/l ( <0,90)
Koleszterin: 6,12 mmol/l (3,60-5,20)
CRP: 7,1 mg/ml ( <6,0)
A doki csak a koleszterint említette, hogy kicsit diétáznom kéne. De a többivel mi van? Nem kell aggódnom? Előre is köszi!
Értem. Ez nem igazán jó hír, mert semmi panaszom nem volt, csak kértem a dokit, hogy csináltassunk már egy vizsgálatot, mert már régen volt. Náthás, beteg nem voltam a télen (sőt, már évek óta nem).
A panaszom esetleg, hogy sokszor van szapora szívdobogás érzésem és hosszúak a ciklusaim (35-40 naposak). Köszönöm a választ, így jobban utána járok a dolgoknak!
Lappangó betegség esetleg? Mármint nátha, ilyenek, nem komolyabbra gondolok.
Amúgy a süllyedés szerintem nem magas, két laborom közül egyiknél 20, a másiknál 15 volt megjelölve felső határként.
Bár állítólag számít a nem is, fiú vagy?
ciklusok -> nő vagy :D
nem olvastam a kommentjeidet
nekünk nőknél normálisabb a magasabb süllyedés, ahogy utánanéztem, nem értem a süllyedésnél a referenciaértékeket
A referenciaértékek laborról laborra eltérhetnek, így az általuk megadott a mérvadó elsősorban.
Valóban a koleszterin kivételével mindegyik érték valamilyen gyulladásra utal, de a kis mértékű eltérés esetén, főleg ha nincs semmilyen panasz, nem szoktak belőle ügyet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!