Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Laboreredmény - szerintetek sok?

Laboreredmény - szerintetek sok?

Figyelt kérdés

Bocsi a hülye megfogalmazásért, nemrég voltam vérvételen, és néhány érték megvolt csillagozva:

Vvt süllyedés: 14mm/óra (2-10)

Fehérvérsejt: 10,50 G/l (4,00-10,00)

Monocyta: 1,05 G/l ( <0,90)

Koleszterin: 6,12 mmol/l (3,60-5,20)

CRP: 7,1 mg/ml ( <6,0)

A doki csak a koleszterint említette, hogy kicsit diétáznom kéne. De a többivel mi van? Nem kell aggódnom? Előre is köszi!

2012. febr. 25. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
A többi gyulladásra utal, ami vagy nem rég zajlott le, vagy még tart.
2012. febr. 25. 15:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem. Ez nem igazán jó hír, mert semmi panaszom nem volt, csak kértem a dokit, hogy csináltassunk már egy vizsgálatot, mert már régen volt. Náthás, beteg nem voltam a télen (sőt, már évek óta nem).

A panaszom esetleg, hogy sokszor van szapora szívdobogás érzésem és hosszúak a ciklusaim (35-40 naposak). Köszönöm a választ, így jobban utána járok a dolgoknak!

2012. febr. 25. 15:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Cukrom rendben van, a vérnyomásom néha alacsony, de az is többnyire ok.
2012. febr. 25. 15:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Lappangó betegség esetleg? Mármint nátha, ilyenek, nem komolyabbra gondolok.

Amúgy a süllyedés szerintem nem magas, két laborom közül egyiknél 20, a másiknál 15 volt megjelölve felső határként.

Bár állítólag számít a nem is, fiú vagy?

2012. febr. 25. 16:48
 5/6 anonim ***** válasza:

ciklusok -> nő vagy :D

nem olvastam a kommentjeidet

nekünk nőknél normálisabb a magasabb süllyedés, ahogy utánanéztem, nem értem a süllyedésnél a referenciaértékeket

2012. febr. 25. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:

A referenciaértékek laborról laborra eltérhetnek, így az általuk megadott a mérvadó elsősorban.

Valóban a koleszterin kivételével mindegyik érték valamilyen gyulladásra utal, de a kis mértékű eltérés esetén, főleg ha nincs semmilyen panasz, nem szoktak belőle ügyet csinálni.

2012. febr. 25. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!