Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valakinek van jól bevált...

Valakinek van jól bevált trükkje, hogy ne legyen kínszenvedés a koránkelés?

Figyelt kérdés
Utálok korán kelni, hiába alszok 8 órát, nem vagyok kipihent. Évek óta fél 6-kor kell kelnem, de nem tudom megszokni, pedig 9-kor már lefekszem. Sokkal jobban érzem magam, ha kevesebbet alszom, de kelhetek 8-kor. Krónikus beteg vagyok, lehet emiatt is van, de ez így nem állapot. Márciustól még korábban kell kelnem, 5.20-kor. Valahogy szeretnék változtatni, hogy energikus legyek, így délután 2-kor már el tudnék aludni. Nincs valami tippetek?
2012. febr. 24. 06:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mikor itt helybe dolgoztam és szerencsére 7-kor elég volt kelnem, de én is álmos voltam. Nem tudom én se, miért van ez. Szerintem az agyunk tudja, hogy korán kell kelnünk és nem úgy alszunk, mintha nem kéne felkelni. Vagy talán az óra ahogy megszakítja az alvást és azért. Engem is érdekelne.
2012. febr. 24. 06:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha többet alszol a szükségesnél akkor még álmosabb és levertebb leszel mint másképp. Nekem ez a tapasztalatom. Én nem vagyok nagy alvó, általában reggel 5:45-kor kelek, de régebb 4:40-kor is keltem. 7-8 óra alvás elég, inkább este még olvass, tévézz kicsit. Az nem baj ha délután 20 percet szundizol, de 9-kor korai lefeküdni szerintem.
2012. febr. 24. 06:45
 3/10 A kérdező kommentje:
A 20 perc szundi még sosem sikerült. Ha lefekszem aludni délután, nem tudok felkelni, csak másfél-2 óra múlva, mindig lenyomom az órát, de nem is emlékszem rá. Hiába a szundi üzemmód...
2012. febr. 24. 07:52
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Én 4-kor kelek. Nincs tippem, délután nekem is lekókad a fejem :)
2012. febr. 24. 07:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tíz perc reggeli torna vált be, illetve az otthoni reggelizés is alap. Persze az ágyból így is egy kínszenvedés kikelnem, de ha arra sikeresen ráveszem magam, és nem nyomom ki folyton az ébresztőt, akkor onnantól fogva nem vagyok levert és mufurc egész nap. Plusz megfigyeltem, hogy ha előbb érek be a munkahelyemre, nem kell rohannom és van időm nyugodtan megkávézni, vagy egy teát a kollégákkal beszélgetve meginni, akkor is nyugodtabb volt az egész napom és több energiám is maradt a nap végére. Egyébként én is hasonló típus vagyok, mint te, 7-8 körül esik jól a felébredés (esetleg hétvégén 10-11), de az előző munkahelyemen pár nap alatt megszoktam a hajnal 4-es kelést. Én mondjuk még így sem feküdtem le soha f11 előtt, inkább délután is szundiztam.
2012. febr. 24. 09:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem az ágy mellett van a teló és az óra, ki kell kelnem hozzá az ágyból h le tudjam nyomni, így nem alszok vissza.
2012. febr. 24. 17:32
 7/10 anonim válasza:
74%
Én amint kikászálódok az ágyból, bevetem az ágyat, felhúzom a redőnyt és felkapcsolom a villanyt, és ettől nem csábít vissza az ágy, és fény zavar...szóval én így keltem fel magam. Én is évek óta 7-kor kelek a suli miatt, és este 9-kor fekszem, és már alszom is, de hiába a 10 óra alvás, a kevesebbet alszok, akkor fáradt vagyok, ha többet akkor is... ez egy ördögi kör.xD
2012. febr. 24. 23:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt a biológiai óránk nem bírja...

Én az 5-6 órás alvással is elvagyok, néha kipihentebben, mint a 8 órányival. És hétvégén néha már 9 órányi alvás is túl sok, és elfolyok, álmosodom, alig bírom magamat összekapni.

Hajnalonként meg ugyanolyan nehéz 5 órányi alvás után, mint 7 (annál többet nem tudok, fél 11 előtt nem tudok lefeküdni, 11 előtt aludni...)...

Aztán felébredek, és egész nap semmit se érzek.

2012. febr. 27. 22:04
 9/10 csokiálom válasza:
100%

nagyon jól bevált trükkjeim...

mindenkinek ajánlom!

-este olvass...attól elálmosodsz

-inkább feküdj le 8-9 körül,mert az éjfél előtti alvás

a legfontosabb.... aztán kelhetsz 4-5 körül

-lefekvés előtt igyál meg fél liter vizet...

nem csak egészséges,de reggelre olyan

hatást kelt rád,h felébredsz és már futsz

is a mosdóba

-ha már a mosdóba vagy...mosd meg az arcod enyhén hideg

vízzel...ettől igazán felébredsz

-az ébresztőórát/telefont tedd a szoba másik oldalába

maximum hangerőn....így kénytelen leszel

felkelni kikapcsolni...

ha még álmos vagy,akkor állítsd be 3-5 perc

szundira,de a telefont hagyd ott...

és visszafekhetsz arra az 5 percre...de utánna

ugyan ugy fel kell kelned...és reggel nem fog

olyan könnyen menni,ugyhogy inkább felkelsz...

-ha már felkeltél huzd fel a redőnyt

-reggel,ha nem vagy képes kikelni az ágyból,akkor az

ágyadban tornázz egy kicsit...nyújtózgodj,majd

húzd össze magad...ezt ismételd 10-szer

(éhgyomorra-mellékesen-fogysz 60-70 kalóriát is XD)

utolsó tanácsom pedig :

NINCS OLYAN,H MÉG XY PERC!!! jó??

segítő hajtás ként :

HAJRÁÁ <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

2015. szept. 23. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem a sok vízivás nem vált be, annyit értem el vele, hogy szinte másfél óránként jártam ki a wc-re éjszaka. Bár jobb, mintha összepisilt volna magam reggelre. De én felébredek az ingerre h nagyon kell, és muszáj kimennem :(
2023. aug. 23. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!