Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kisebesedett pattanásra jó a...

Kisebesedett pattanásra jó a herpesztapasz?

Figyelt kérdés
2012. febr. 19. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Hú, hát nem tudom, de ez engem is nagyon érdekelne... És ha nincs még kisebesedve? Nem szárítja? Ha kipróbáltad, írnál véleményt?:)
2012. febr. 19. 22:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jó-e rá, de engem is érdekel. :)

Amúgy kisebesedett pattanásra, mármint ha én hülye addig kaparászom, amíg vérzik, akkor sebhintőport szoktam rárakni nagyon töményen. Használ, kisebb lesz a helye, és gyorsabban eltűnik.

2012. febr. 19. 22:29
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem inkább ne kísérletezz, a herpesztapasz vírus ellenes szerrel van átitatva. Ha a sebet akarod kezelni vegyél neugranormont rá vagy bepanthent.
2012. febr. 19. 22:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Ok köszönöm, a hintőport kipróbálom.
2012. febr. 19. 22:33
 5/7 anonim ***** válasza:

én próbáltam már pattira herpesztapaszt :)

semmi bajom nem volt tőle, de használni se sokat használt :D

2012. febr. 19. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A herpesztapaszban nincsen semmi hatóanyag, ez egy sima hidrokolloid kötszer, ami azáltal segíti a herpesz gyógyulását, hogy elzárja a fertőzést a külvilágtól. Úgyhogy persze, tökéletesen működik kisebesedett pattira is, bár én sima hidrokolloid tapaszt szoktam venni és azt darabolgatom ollóval (sokkal olcsóbb, ez is nagyobb gyógyszertárakban kapható, pl. szerintem a Suprasorb H a legjobb). A túl vastagok nem jók, mert nem tudod szépen méretre vágni őket, ill. fontos, hogy tudd, hogy lehet darabra venni (tehát megbontják a dobozt, ha kéred). Gyógyszerész vagyok, de a hátamon néha nekem is elő szokott jönni egy hatalmas pattanás, aminek még hetek múlva is gyönyörködhetnél a helyében, úgyhogy elég sok módszert végigpróbáltam. Azt tapasztalom, hogy ezeket a modern kötszereket (a herpesztapaszt is beleértve) ma még a szakmabeliek is eléggé kevéssé ismerik. Nekem alapesetben nagyon lassan gyógyulnak a sebeim, így innen jött a személyes érdeklődés, plusz miután a SOTE bőrklinikáján láttam, hogy mekkora javulás érhető el velük még egy félig "lerohadt", fekélyes láb esetében is, elkezdtem végigpróbálni a hazai kínálatot. Ha éjjel-nappal le vannak ragasztva a sebeim, akkor már 2-3 nap után szépen begyógyulnak, illetve amikor ráfolyt a kezemre a forró zsír, a teljesen "megfőtt" kezemet is egy hét után kötszer nélkül is használni tudtam. Kisebb pattikra egyébként én is simán csak Neogranormont, Bepanthen Plust, vagy Sudocremet v. bármilyen otthon fellelhető popsikrémet rakok, de a nagy furunkulusok helyére vagy egy sebes, elvakart, nagyobb pattanásra ez kevés.
2012. febr. 20. 07:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben a hintőpor bejött, már nem varos. Köszönöm.
2012. febr. 20. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!