Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, hogy a fehér...

Mit lehet tenni, hogy a fehér bőröm ne öregedjen gyorsan?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, és édesapám bőrtípusát örököltem, és az övé korán megöregedett, sokkal öregebbnek tűnik a koránál szerintem.Mindkettőnk bőre nagyon száraz. Vöröses a hajam, és szeplős vagyok. Valaki tudna tanácsot adni?
2012. febr. 19. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok vízivás, hidratálás, ne napoztasd, ne cigizzél.
2012. febr. 19. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Az első válasz rövid, de velős, kvázi összefoglalt mindent. Az bőrön nagyon meglátszik az éetmódunk, illetve ha krónikus betegségünk van.
2012. febr. 19. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem amúgy a fehér bőr nincs ezzel összefüggésben. az én mamám nagyon fehér bőrű volt, és 77 évesen is alig volt rajta ránc.

A megfelelő életmód a fontos. A cigi és az alkohol évtizedeket képes öregíteni az emberen, a szoliról nem is beszélve.

2012. febr. 19. 15:43
 4/6 A kérdező kommentje:
és akkor, vörös hajam, fehér a bőröm,de a szemem barna, akkor is az I.-es bőrtípusba tartozom? (amelyik ugye nem szoláriumozhat, meg napozhat)Mert interneten azt írják, hogy az a zöld, és szürke szeműekre vonatkozik...
2012. febr. 19. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Legfontosabb, hogy kerüld a napot! Tudom, hogy ez szinte lehetetlen, de az UV-sugarad azok, amik a legtöbb kárt okozzák a bőr szerkezetében.

Mindig használj UV-szűrős fényvédő krémet, ilyenkor télen nem égetnek a sugarak, de áprilistól már nagyon. Én volt, hogy okt. 1-jén égtem le, pedig csak kb. 2 órát voltam a napon, sajnos fényvédő nélkül, és a déli órákban. Tudom, milyen szörnyű mindig krémmel a bőrön élni, nyáron nem járni sehova, max. késő délután.

De megoldottam, azóta már a skótoknál élek. :D

2012. febr. 19. 15:48
 6/6 A kérdező kommentje:
az szerettem volna írni, h. "akkor, ha"
2012. febr. 19. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!