Milyen folyamatok mennek végbe az agyban, ha valaki jobb kézről átszokik a balra?
Tegyük fel:
-Elmúlt 20 éves
-Saját döntéséből kezd el írni
-Más eddig jobbkezes tevékenységeket is ballal végez(vaj kenése, kenyér vágás, fogmosás...)
A feltételek remélem világosak! Nem viccből kérdezem, tényleg érdekel a dolog!
Én is átszoktam a bal kezemre, mikor a jobb kezemben a kézfejcsontok darabokra törtek egy harcművészeti versenyem során. Majd egy évig szinte nem is tudtam használni a kezem (nem törődtem a rehabbal)
Kénytelen voltam átszokni a bal kezemre. Mikorra teljesen helyre jött a jobb kezem voltak olykor kavarodások, reflexből nyúltam mindkét kézzel a késért, mikor kentem a kenyeret stb... Voltak vicces szituációk egy ideig :D
Utána írtam egy listát a leggyakoribb tevékenységeimről, aztán eldöntöttem, melyiket melyik kézzel fogom utána végezni. Bele telt pár hétbe, mire megszoktam. Azóta nincs gond. ;)
Remélem, segítettem valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!