Megittam valami tisztítòszert véletlen, nemsokat egészen picit, de rosszulvagyok, mit csináljak?
Ha lúgos (hipó, domszetosz, lefolyótisztító), akkor igyál valami enyhén savasat , ha savas (sósav, vízkőoldó) akkor enyhén lúgosat (szódabikarbóna.)
Hánytatással ne próbálkozz, ha magától nem jön. Amúgy pedig orvoshoz, vagy mentőt hívni, de gyorsan.
"TILOS a lenyelt vegyszert semlegesíteni, savmarásra lúgot, lúgmarásra savat itatni.
TILOS a sérült hánytatása, mert ez újabb nyelőcsősérülést okozhat!"
Eszerint az én tanácsom sem túl értelmes, de nem véletlenül írtam, hogy ellenkező pH-jú szerből is csak hígítottat adjunk. A fenti link víz itatását javasolja óvatosan, ami hígítja a lenyelt vegyszert.
Azért ne hánytassa mert a nyelőcső sokkal sérülékenyebb, mint a harcedzett gyomornyálkahártya. Ha már lement jobb ha ottmarad, a gyomorsav és a hasnyálmirigy váladéka majd semlegesíti. (Persze orvoshoz mindenképp, mert szakszerű segítség nélkül akár életveszélyes is lehet.)
Ez nem cián, sem a széntabletta, sem a hánytatás nem segít, csak ront.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!