Ez alkoholizmus? Minden hétköznap este 4-5 sör, hétvégente minden este vodka, whiskey, vagy bármi ami erös, és üt?
A barátom szokott rá a piára, kb 1 éve iszik ennyit. Nem élünk együtt. Ha felhív félig piásan, vagy pár sör után, akkor is tudom, hogy ivott, mert hallom a hangján. Sörböl direkt olyant vesz, aminek magasabb az alkoholtartalma.
Pia nélkül meg olyan semmilyen, fáradt, punnyadt, kedvetlen. Szakítani akarok vele emiatt.
Ez bizony alkoholizmus.
Vagy megbeszéled a barátoddal, hogy szokjon le -de ez csak akkor működik, ha ő is akarja- vagy otthagyod, mert ez csak rosszabb lesz!
Az komoly. Akkor jól érzem.
Tutira az? Kérek még kommenteket légyszi...
Bizonyos meghatározás szerint az. Engem csak azért aggasztana a helyedben, mert hogy kaja helyett vodkát vesz az utolsó fillérekből...
Mondom ezt úgy, hogy az én drága férjem is szereti elnyalogatni a pár doboz söröcskéjét munka után. De ő legalább semmi röviditalt nem hajlandó meginni, és még a fontossági sorrenddel sem volt probléma. Szerintem inkább ez a két dolog a veszélyes (rövidek + kaja helyett is).
Ha "csak" 1 éve tart, az viszont még nem olyan sok idő, hogy ne lehetne visszafordítani, de bizony elsősorban neki kell akarni. Ha ezt nem látod rajta, akkor kb egyenes út vezet ahhoz, hogy lecsússzon és akkor tényleg az a legjobb, ha elhagyod, nehogy te is tönkremenj mellette.
Hát amikor utaltam rá, hogy szerintem ez már veszélyes, akkor jól leordította a fejem, hogy ö aztán nem alkoholista, es tudja, hogy hol a határ.
Apám alkesz volt, ö is mindig tudta, hol a határ. Szerinte. Aztán lecsúszott. Nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!