Ha valaki vashiányos, adhat vért?
Kb egy hónap múlva mennék, ez lenne a második alkalom, h véradáson veszek részt.
Viszont vashiányos vagyok, január eleje óra szedek vastablettát is (maltofer forte), de ez a dolog korábban is fennállt, csak most jutottam el ezzel orvoshoz.
Szóval ez kizáró ok? Csak azért, mert úgy emlékszem, h a kérdőívben, amit előtte ki kell tölteni, csak a vérszegénységet kérdezik.
Se vért, se plazmát nem lehet vashiányosan adni. Viszont előtte úgyis ellenőrzik, amikor megbökik az ujjadat, szóval úgysem engednek be, ha nem jó az érték.
Megpróbálhatod, max. azt mondják, gyere legközelebb.
En ma akartam menni vertadni, de alacsony volt a vasszintem, ezert kaptam tablettat, amit szednem kell, es 2 het mulva vissza kell mennem. Ha eleg magas lesz a szintem, minden gond nelkül adhatok.
Bar en sztem nem vagyok vashianyos, csak jelenleg nem epp egeszsegesen etkezem...:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!