Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet számítógéptől és tv-től...

Lehet számítógéptől és tv-től rákot kapni?

Figyelt kérdés
Az egyik ismim azt mondta, hogy a sok számítógéptől meg a tv-től lehet rákos valaki.Nekem laptopom van és általában az ölemben tartom. Lehet tőle valami komoly bajom???
2009. máj. 31. 17:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Remélem nem, mert én is az ölemben szoktam laptopozni :D Am sztem nem lehet tőle jobban, mint pl. a sok cigitől, vagy attól, hogy beszívod a füstjét mások cigijének, vagy speciel attól, hogy nagyvárosban élsz... :)
2009. máj. 31. 17:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát Magyarországon kb 20 éve használunk napi szinten egyre több tv-t és számítógépet, a világ többi részén régebb óta. Ez idő alatt még nem alakult ki a népesség nagyrészében rák, tehát min 20 évvel előbb fogod megtudni, ha okoz rákot. De figyelembe véve, hogy mennyire sok tévé és számítógép van, és rák nincs, nem valószínű, hogy azt okoz.
2009. máj. 31. 17:35
 3/4 dellfil ***** válasza:

Nem valószínű. A katódsugárcsöves (CRT) monitorok, ill. TV-k valóban bocsájtanak ki valamennyi röntgensugárzást, de ennek a mértéke alatta van a termeszetes háttérsugárzás mértékének. Így nem valószínű, hogy a daganatos betegséget attól fogja valaki kapni.(Még ha a nap 24 órájában mást sem csinál, csak a képcsövön fekszik.)

A laptopokban levő képmegjelenítő gyakorlatilag nem sugároz.(csak fényt, azt sem túl sokat) Akkor szerinted mi komoly bajod lenne tőle? A laptopban nem CRT van!

2009. máj. 31. 17:51
 4/4 anonim válasza:
A TV-től és számítógéptől rákot biztos hogy nem lehet kapni, de epilepsziát annál inkább, pláne a nagyon élethűen megoldott és FPS játékoktól, amik elhitetik hogy te ott vagy és te játszod a szerepet, de erre a játék dobozán figyelmeztetés is szerepel, ha idegrángást és idegességet észlel magán hagyja abba a játékot, vagy hasonlóak.
2009. jún. 1. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!