Véradás után el lehet ájulni?
Holnap lesz véradás a falunkban. Mivel nem tudok senkit anyagilag támogatni így arra gondoltam, hogy adok vért és ezzel segítek a beteg embereken.
Viszont még soha nem adtam vért. Elég vékonyka vagyok, de több vagyok mint 50 kg. Ha ebédelek, és megfelelő mennyiségű folyadékot veszek magamhoz akkor elájulhatok a véradás után? Vagy az nagyon ritka?
Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
Nem gondolom,hogy kevés,és azt sem,hogy sok lenne!
De a +ebéd,ez tetszett!
:DD
Én egyszer "bekábultam" utána, de az egyértelműen kettős hiba volt. :) Az én hibám az volt, hogy nem ettem előtte rendesen, a nővérke hibája az volt, hogy azonnal felültetett kérdés nélkül én meg hirtelen éreztem, hogy az összes vér zutty a lábamba, azonnal szóltam is, hogy nem érzem jól magam, aztán elég gyorsan kezelték a helyzetet, úgyhogy végül is nagy baj nem történt. Azt mondta az egyik nővérke, hogy egy pillanatra elveszítettük a szemkontaktust. :) Amúgy ájultam már el más okból, de itt tényleg annyira gyorsan reagáltak, visszafektettek, lábat fel, friss levegő, hogy nekem fel sem tűnt, hogy volt egy kis képszakadás. :) A lényeg, hogy ha rosszul érzed magadat, akkor nem szabad szégyenlősködni, AZONNAL szólni kell, így biztosan nem lesz gond... inkább ott legyél rosszul, mint hazafelé az utcán!!
Szóval az én javaslatom, hogy ebédelj egy kiadósat, igyál hozzá, ezután amit kapsz vizet, szépen iszogasd meg. Nálam mire lefolyik a vér elszokott fogyni az a fél liter bőven. Nem árt ha utána is sokat iszol, illetve ne pattanj azonnal fel. Általában a félig fekvő állapotból először felültetnek, majd ki kell ülni a szék szélére úgy, hogy lóg a lábad, kicsit úgy is ücsörögni és ha akkor sincs semmi gond, akkor lehet menni. :) Utána már nem valószínű, hogy bármi is lesz, de azért aznap már nem szabad megterhelni magad. Sportot nem igen ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!