A rühesség fertőző? Ha valaki velem alszik az elkapja? Hogyan terjed?
hát nem hiszem hogy za vagyok. Csak nagyon foglalkoztat a dolog :( vagyis félek:( mert elmentem pénteken bőrgyógyászhoz, mert pattanás szerű kiütéseim vannak... szerintem valami kaja allergia.
És mondta hogy 20% a valoszinüsége h rühes vagyok.
De 1.nem viszketek, éjjel meg főleg nem 2.ezek pattanások, ki tudom nyomni őket, bár fájnak 3.olvastam hogy a hajlatokban keletkezik a rüh, hát nekem csak a karomon van 1-2 kiütés meg a hátamon és a térdemen. 4.barátommal már vagy 9hónapja együtt alszok ő nem kiütéses, unokahugom 2éves vele is rendszeresen érintkezem, ő sem az!
SZÓVAL, KIVÁLTOTTAM A RÁZÓKEVERÉKET, BEKENTEM MAGAM, DE SEMMI HATÁSA, CSAK JOBBAN KISZÁRITOTTA AZ AMUGYIS EKCÉMÁS BŐRÖM EZÉRT VISZKETTEM PICIT. dE TUDOM H EZ NEM EKCÉMA, SZTEM EZ ALLERGIA.
Megijedtem...anyukámat ölelgetem sztem ha rühes lennék ő is elkapta volna, meg elég sokat adok magamra, órákig fürdök stb... meg egyből kezet mosok minden után.
19:16: A rüh nagyon fajspecifikus, nem tudod kutyáról, macskáról összeszedni, csak másik emberről. Családtagok valóban könnyen elkapják, de mivel a rüh csak vánszorog, ezért pl egy kézfogással nem valószínű, hogy elkapod.
Kérdező, mivel nem viszkettél ezért elég valószínűtlen, hogy rühes lennél, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!