A reneszánszát élő mosószappannal lehet-e fürödni, tusolni, tisztálkodni, hajat mosni? Orvosilag elfogadható-e?
CAOLA MOSÓSZAPPAN (B)
ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATLAP
Sodium Tallowate
Sodium Cocoate
Aqua
Sodium Palm Kernelate/
Glycerin
Sodium Chloride
Titanum Dioxide
Parfum
Tetrasodium EDTA
Limonene
CAOLA MOSÓSZAPPAN (H)
ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATLAP
Sodium Tallowate
Aqua
Sodium Palm Kernelate/
Sodium Cocoate
Sodium Palmate
Sodium Chloride
Glycerin
Parfum
Titanum Dioxide
Paraffinum Liquidum
Tetrasodium EDTA
Etidronic Acid
Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate
BHT
Limonene
Geraniol
Nem vagyok szakértő, de a felsorolásból látható, hogy ezek a szappanok nem azonosak a régi házi szappannal. Lehet, hogy ez mind bőrbarát alkotóelem, de elég lehet egyetlen összetevő ahhoz, hogy ne legyen alkalmas tisztálkodásra.
Talán akad a válaszolók között egy vegyész, aki a lista alapján tudja a helyes választ.
Nem javaslom. Kicsit utánaolvastam a háziszappanok készítésének. Ott tanultam meg - egyelőre elméletben -, hogy a szappan úgy "működik", hogy x mennyiségű lúg y mennyiségű zsiradékot szappanosít el. A mosószappan esetében az összes zsiradék el van szappanosítva. A pipereszappanoknál több zsiradék van az összetevőkben, emiatt nem szárítja ki a bőrt.
Egyébként mosószappanból lehet pipereszappant készíteni, több zsiradék hozzáadásával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!