Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alkohol, mint fertőtlenítő?

Alkohol, mint fertőtlenítő?

Figyelt kérdés

Pár napja csúnyán megvágtam a kezemet konyhai belesetben, de nem volt itthon fertőtlenítő. Annyira nem volt komoly, hogy dokihoz menjek, d eki szerettem volna fertőtleníteni. Royal Vodkát találtam, és azzal fertőtlenítettem ki.

Azóta szépen gyógyul az ujjam :D

Mit gondoltok, fertőtlenítő hiányában lehet alkoholt használni fertőtlenítésre?

Ez azért is érdekel, mert nemrég egy orvos barátom mondta, hogy egy dzsungeltúra során az egyik társuk csúnyán megsértült, és jobb ötlet hiányában whyskivel tisztították ki a sebeit.

Ti mit gondoltok?

2012. jan. 26. 19:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Első voltam. Most jut eszembe, hallottam olyanról (ismerőseim), hogy egy közös vacsin mindegyikük ételmérgezést kapott valami nemtommármitől, a lényeg, hogy egy pasi aki teleitta magát valami nagyon erős házi pálinkával, egyedül ő nem lett beteg...mondjuk akik keveset ittak belőle azok sajna igen :S
2012. jan. 26. 20:21
 12/14 A kérdező kommentje:
na igen durva, hogy milyen baci ölő. Egyszer nekem is volt egy csúnya gyomorfertőzésem, minden hülyeséget felírt a doki, semmitől nem lett jobb, minden mellékhatás kijött ami csak éltezett... Aztán anyukám megitatott velem szép lassan 2 deci pálinkát:D a fájdalom és fertőzés is elmúlt és még a hangulat is jó volt :D
2012. jan. 26. 20:59
 13/14 anonim válasza:
70% alatt alig van hatása. Túl illékony, így vizet von el, amivel roncsolja a szöveteket. Van olyan baktérium, amire egyáltalán nem hat. Belsőleg simaizom lazító hatása van, de a fertőzés nem múlik el. Kezdetleges módszer.
2018. ápr. 27. 07:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia, csak az alkohol (etil 70%) a legalkalmasabb a bőrfelületek fertőtlenítésére. Én személy szerinte nem ajánlom, hogy a sebbe alkhololt locsoljunk, e helyett inkább H2O2-t (Hidrogen perxidot), vagy jódot. Egy vodka nem elég erős még a bőr fertőtlenítésére sem. Tehát legközelebb inkább ne alkalmazd ezt a megoldást. Illetve az alkohol nem fertőtlenít, nem öli meg a micro organizmusokat, csak megbénítja őket. Ha viszont felületet szeretnél fertőtleníteni, vagy meggátolni rajta a micro organizmusok szaporodását, akkor arra ajánlom a 96% Etil alkoholt.

- Dr.B

2018. máj. 28. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!