Vérvétel után terjedő zöld/sárgás foltnak mi az oka?
Sziasztok. Már nem először voltam vérvételen... És már eltelt 3 nap. A tűszúrás helyén, eleinte csak egy kisebb véraláfutásos zöld folt volt. Gondoltam én..., Aztán ma már legalább 4-szer akkora ez az egész zöldes/sárgás. Régen sosem volt ilyen, csak most.
Ez most mitől lehet, hogy ez a folt egyre jobban nő?
Én már voltam párszor vérvételen. Egyszer a nővér ideges volt és miután végeztünk éreztem, hogy fáj de azt mondták nincs gond. Nos, pár óra múlva undorító, sárgás-zöldes-lilás-barnás színe lett, anyám sem akarta elhinni, hogy ennyit nyafogok (nem bírtam mozdítani a karjaimat) így hát megmutattam neki. Majd' hanyatt esett, amikor meglátta!
Nekem legalább 3 hétbe telt, mire elmúlt (jó volt nyáron felsőben járni, hogy ne nézzenek mindenhol drogosnak...).
Általában estére a tűszúrás helye is eltűnik. Viszont volt még egy eset, akkor is lett pár kisebb zöldes folt, de az pár nap alatt elmúlt.
Szóval nem kell aggódni, idővel elmúlik.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Most ez volt az első eset. MOndta az egyik orvostan hallgató ismerősöm, hogy talán azért is lehet, mert nem nagyon nyomtam rá a vattát... Ebben is lehet igazság. (eddig mindig rendesen hagytam hogy elálljon a vérzés. Most nem igazán :D).
Én is voltam sokszor vérvételen, de csak most volt ilyen foltosodás... nekem ez még új volt.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Én mindig rányomom majdnem 10 percig. Van, amikor 3 percet mondanak, de van aki 4-8 percet.
Szerintem attól függ, mennyire idegesen szúrja be a tűt, sokszor véraláfutásos lesz, mert összebarmolja a kis ereket a tűvel, ha nagyon mozgatja benne. :D
Egyébként nálam az a tapasztalat, hogy ha szinte alig érzem akkor sosincs probléma, amikor viszont érzem közben, hogy fáj akkor utána mindig vannak foltok is.
Na de mindegy, csak kibírjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!