Voltatok már ultrahangos pajzsmirigy kivizsgáláson? Mitől függ hogy kinél csinálnak izotopos vizsgálatot?
Nekem sohasem volt izotópos pajzsmirigyvizsgálatom, viszont volt már izotópos vesevizsgálatom kisgyerek koromban.
Közösségbe nyugodtan lehet menni, ez az 1 méteres távolság hülyeség.
Kisgyerekeknél is végeznek ilyen vizsgálatot, már sok-sok évtizede. Mégsem magasabb a rákos megbetegedések aránya azoknál, akik átestek ilyen vizsgálaton. Szóval nem veszélyes.
Az izotóp, amit általában használnak: 131-es tömegszámú jód. Ennek a FELEZÉSI IDEJE kicsit kevesebb, mint 8 nap. (olyan nincs, hogy sugárzási idő!). Ez nem azt jelenti, hogy 8 nap után már nem sugároz, hanem azt, hogy durván 8 nap után csökken le a sugárzás intenzitása a felére. Aztán újabb 8 nap múlva az eredeti intenzitás negyedére. És így tovább...
Egyébként teljesen mindegy meddig sugároz a I-131, mert néhány óra után úgyis kipisiled. A csatornában pedig addig sugározhat, ameddig akar. Ott már senkit sem zavar.
Kedves Kérdező,
fogalmam sincsen, hogy aznap végzik-e el, vagy sem. Nem dolgozom az egészségügyben. Csak azért próbáltam meg válaszolni a kérdésére, mert kisgyerek koromban nekem is volt hasonló vizsgálatom. (igaz, nem pajzsmirigy, hanem vese; és -ha jól emlékszem- nem jódizotópos, hanem technéciumos).
Egyébként önt fogják megvizsgálni, vagy a kisgyerekét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!