A gerincferdülés kiküszöbölhető a hát erősítésével?
Valószínű gerincferdülésem van kis mértékben és az orvos az úszást ajánlotta. Leírnátok, hogy az úszás mért jó a gerincferdülésre? Azért, mert erősíti a hátat vagy egyéb dolog miatt? Ha a hát erősítése a lényeg, akkor melyik izomcsoport lenne a legfontosabb? A deréktáji törzsmerevítő izmok? Konditeremben van lehetőség ezen izomcsoportok erősítésére, tehát azt is csinálhatom úszás helyett?
Gondolkoztam térdeplőszéken is, de azt írta valaki, hogy a térdnek nem tesz jót, ez igaz vagy butaság?
Nekem egy csigolyám rossz helyem van, ugyanaz a szituáció áll fent nálam, mint nálad is.
Nos, én gyakran elmentem futni, figyeltem a tartásomra, az iskolatáskám rendesen hordtam, nem csak félvállon. Pincér vagyok, munkahelyemen is figyelek a tartásomra. Hogy kiküszöböltem vele a gerincferdülést, azt nem tudom, de többszörösen csökkent a fájdalom, mióta teszek az egészségemért. Sőt, valamikor napi 9 óra meló után még simán elmegyek futni, ami nem volt túl gyakori (magyarán soha nem fordult elő) egy évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!