Az őrölt mák mennyi ópiumot tartalmaz?
Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 15:18
2/12 anonim válasza:
Azt a félérett mák gubója tartalmazza. Lehet, hogy minimális a mákban is van, de ha ennek jelentősége lenne, minimum gyerekek nem ehetnének semmi mákosat.
3/12 anonim válasza:
Szerintem nincs nagyon benne! Én sok mákot ettem már de nem vettem észre semmit...
4/12 anonim válasza:
Ja és azt is még ideírom, hogy a mák nagyon értékes növény: a legnagyobb mennyiségben tartalmaz Ca, Mg,foszfort, vasat.
nagyon ajánlom!
6/12 anonim válasza:
Fajtája válogatja.Van olyan fajta ami nem ajánlott fogyasztásra,és nem is ez okból termesztik hanem gyógyászati célból,vagy díszmáknak.
7/12 anonim válasza:
Van benne, attól függ mennyi mák :)
De amúgy minimális mennyiségben, és abból is kevés szívódik fel.
8/12 anonim válasza:
Az étkezési mák semennyit, vagy max nyomokban.
Ipari mákot viszont nem vehetsz legálisan Magyarországon, mert tiltott szer.
9/12 anonim válasza:
Az ópium nem a mákszemekben van, hanem a gubót metszik be, és egy ilyen fehér lé folyik ki belőle, na ebből készül az ópium. De ezt nem az étkezési mákkal, vannak speciálisan ebből a célból nemesített mákfajták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!