Ha az egyik vesémet odaadom valakinek mint donor, akkor abból nekem milyen hátrányaim lesznek?
hát ha a vér csoportot nézzük akkor 0-s a vérem, bárkinek adhatok, gondolom ezzel nincs így különösebb gond...
hát igen a mai világból hiányzik az együtt érzés, pedig még csak én 20 éves vagyok de mégis azt mondom h " ezek a mai fiatalok..." : )
Szia!
Szép gondolat, hogy egyáltalán felmerült benned, DE élő vesedonor csak hozzátartozó lehet. (szülő, gyermek, testvér stb.) esetleg élettárs, de ekkor etikai bizottság dönt el, lehet-e donor.
Én 1.5 éve a bátyámnak adtam a bal vesémet. Annyi a hátrány, amit az előttem szólók is leírtak. Azaz nagyon kell vigyáznod a megmaradó egyre, mert, ha azzal történik valami, te is nagy bajba kerülsz.
Egyébként lehet élni egy vesével, Magyarországon a vese transzplantációk 3-5%-a történik élő donorból, de pl. Norvégiban ez meghaladja a 40%-ot is.
Szóval szerintem a TE esetedben ez marad elméleti lehetőség.
De tényleg le a kalappal előtted a felvetésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!