Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tüdőrák agyi áttéttel. Tapaszt...

Tüdőrák agyi áttéttel. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Egy jóbarátom az érintett, olyan fiatal még... Kissejtes tüdőrák, amely agresszív fajta, a diagnózis felállításakor áttéteket adott a májba és a tüdőkörnyéki nyirokcsomókba. Később csont- majd most agyi áttétek, 8-10 db van, kb 1 centisek.

A doki kertelés nélkül közölte, nem lehet meggyógyítani.

Én hiszem, hogy minden betegség lélekben, "belül" dől el. Nem vígasztalást, reményt szeretnék, hanem tapasztalatokat.

Előre is köszönöm!

2009. máj. 25. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

A legtöbb áttétes ráknak, ha szerencséd van akkor a vége agydaganat. Azért szerencse, mert az már gyorsan megy.

Ne haragudj végignéztem agydaganat nélküli és agydaganatos haldoklást is. Ilyenkor ami hamar megy azért hálát ad az ember.

(Nyirok, máj áttétel egyébként sem lenne sok sansza)

2009. máj. 25. 18:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Mennyire megy gyorsan?

Megszakad a szívem érte...

2009. máj. 25. 18:32
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Hát, sajnos az én családomban van tapasztalat a rákkal... Anyukám 35 éves volt, amikor mellrákos lett, kikezelték, úgy nézett ki, hogy rendbejött, 2 és fél év múlva egy kontrollon kiderült, hogy kiújult, áttétekkel (májban is volt, emlékszem). Ekkor nem vállalta újra a kezelést, fél év alatt belehalt, nem volt még 38 éves sem... Egy ismerős, hozzá hasonló korú anyuka dettó úgyan így volt, ő vállalta másodszor is, de ott is a rák győzött, pár hónapot nyert csak.

A másik eset a családomban a nagymamám volt. Azt hiszem neki is tüdőrák volt agy áttéttel. Ötven valahány éves volt, őt már nem is próbálták meg kezelni, nagyon hamar elvitte őt is a rák...

Sajnos ha áttét van, úgy tűnink nem nagyon van mit tenni. Persze bízni kell az utolsó pillanatig! Meg amiket én leírtam, azoktól már 10-15 év telt el (azért sem tudom pontosan a dolgokat, mert még kicsi gyerek voltam akkor), azóta talán fejlődött az orvostudomány is.

2009. máj. 25. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
a kissejtes a legagresszívabb, felépülni belőle gyakorlatilag lehetetlen. családban is volt. sajnos sok éves szenvedés után hunyt el, mert a mai orvostudomány meghosszabbítja az életet, de meggyógyítani nem tudja. csak sajnos az az élet nem élet. szörnyű volt látni. rengeteg áttéte volt, de egyik sem olyan, ami nagyon hamar halálhoz vezet. soha senkinek se kívánom ezt, de még látni sem. ha tapasztalatra vagy kíváncsi, akkor azt elmondhatom, hogy végstádiumban már a bőráttét is annyi, hogy minden érintés, mozdulat fáj az illetőnek. és nem lehet annyi morfiumot adni az illetőnek, ami hathatósan csökkenti a fájdalmait, mert az már halálos adag. sajnálom hogy csak ezt tudom elmondani. a tapasztalat az, hogy minél előbb csendben elmegy a beteg annál kevesebbet kell szenvednie. és még az, hogy el kell búcsúzni, mert az sokat segít mindenkinek.
2009. máj. 25. 20:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, a Te válaszod alapján már értem, mire gondolhatott első válaszoló...

Én is alaposan utánanéztem a betegségnek az elmúlt 8 hónapban, mióta kiderült.

Csak még mindig nem tudom elhinni, hogy a drága barátomnak- ennyi volt...

2009. máj. 26. 06:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Augusztus első napjaiban a barátom meghalt.

Az agyi áttétek után veseáttétek is kialakultak. Ettől kezdve nem fogadta el a kemot.

Isten adjon szárnyakat Neki!

2009. szept. 4. 00:38
 7/8 anonim ***** válasza:
88%

Őszinte részvétem. Ő mostmár jó helyen van...

(Második voltam.)

2009. szept. 4. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Tudom hogy megkésve, de őszinte részvétem.
2011. máj. 18. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!