Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mik a feltételei annak, hogy...

Mik a feltételei annak, hogy valaki új vesét kapjon?

Figyelt kérdés
A nagymamám 65 éves és már nagyon hosszú ideje dializálják (min. 8 éve) Nagyon sokat szenved és gyakran van rosszul a kezelést követően. Azt szeretném tudni, van-e lehetősége ilyen idősen arra, hogy esetleg új életet kezdhessen, egy ilyen beavatkozással?
2009. máj. 25. 18:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
65 évesnek nem adnak új vesét, mert nem valószínű, hogy túlélné a műtétet. Akkor inkább olyannak adják, aki fiatal.
2009. máj. 25. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én attól tartok, hogy a fiatalabbakat előbbre fogják sorolni. Meg tényleg kérdéses, hogy hogy viselne ilyen idősen egy ekkora műtétet, képes lenne-e felépülni... De erről igazán a kezelőorvosa tudna érdemben nyilatkozni.
2009. máj. 25. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg lenne, de tudod te is szerintem,hogy elég kevés a donor, és annál több, akinek szüksége van rá. És sajnos életkortól is függ,ki kapja meg előbb..és a fiatalokat előbbre rakják. Várólistára kell tenni, és akkor is csak lehet évek múlva kapná meg az új vesét. Művese nem jöhet szóba nála? Lehet az igazi vese jobb, de addig,amíg nincs donor vagy szerv, addig lehet jobb lenne neki.
2009. máj. 25. 18:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Amúgy írtam, hogy dializálják = művese kezelésre jár, és nagyon rosszul van utána...
2009. máj. 25. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!