Mit tegyek a Tragus piercingemmel?
Bőrgyógyássazl még várni szeretnék mert ugyis elintézi azzal , hogy vegyem ki és kész, ezt pedig nagyon nem szeretném...persze ha nem lesz más megoldás akkor nyilván kiveszem!:S
Tragus piercingem van, tehát a fülemben van a kisporcban.
Nekem is a szúrást követő kb. 4. héten jelentkeztek ilyen puklik a piercingjeim mellett és egy idő után - mivel így már kicsi volt az ékszer - csúnyán be is gyulladtak. Szerintem attól lehet, hogy álmunkban belekaptunk a piercingbe.
Én naponta Sterilonoztam (ez szerintem itthon még mindig nem kapható, de van "helyette" Octenisept - ez is jó fertőtlenítő, nem szárít, csak elég drága), majd langyos fiziológiás sóoldatos vattával jól kiáztattam a sebet, kitisztítottam az elhalt bőrdarabkáktól, utána pedig bio körömvirág krémet kentem rá fülpálcikával, de csak nagyon vékonyan, hogy semmiképpen se menjen a sebbe. Fizsót csinálhatsz házilag is, csipetnyi nem jódozott sót keverj el langyos vízben (kb. olyan arányokkal dolgozz, mint amikor levest készítessz/készít anyukád). Amikor fájdalom meg gennyesedés is volt, akkor a körömvirágot felváltotta az Oxycort spray - ez utóbbi viszont mér receptköteles. A legtöbbet a karika ékszerekkel szenvedtem (rook, diath és helix ékszereim voltak), ezeket végül nem sikerült megmentenem, de a banán ékszereim (egy snug és egy anti-tragus) így "túlélték". Nekem teljesen elmúltak az ilyen képződményeim, de jó sok időbe beletelt, kb. egy évig folyamatosan begyulladtak.
Sziasztok!
Nekem semmi, de tényleg semmi nem hat, ugyanúgy ott van a vadhús...Szeretnék tőle megszabadulni, és a piercer is azt mondta, hogy valószínűleg ennyit a tragusomról...Szerintetek kivehetem a piercinget? Ilyen rémhíreket olvasok, hogy akkor begyógyul, és elfertőződik...Szerintem, ha közvetlenül a kivétel után átmosom és lefertőtlenítem, természetesen utána napokig is fertőtlenítem, akkor nem lehet gond. Vagy igen? Max. ha begyógyul és csúnya lesz, akkor sebészeten megoldják. Nagyobb bajom lehet tőle, ha begyógyul? Köszönöm a segítséget, muszáj volt ide írnom, mert elég hozzáértő kommenteket olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!