Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Megfázhat attól a vesém, ha...

Megfázhat attól a vesém, ha minden éjjel meztelenül alszom?

Figyelt kérdés

Nem szoktam kitakarózni, csak a talpamat dugom néha ki a paplan alól, de mindig (télen is) meztelenül alszom... Anyukám azt mondta, hogy komoly vesegondjaim lehetnek ebből... Most csak emiatt tényleg? Mert azt tudtam, ha mell alatt végződő, derekat szabadon hagyó kabátban tolom, akkor igen... Amit nem teszek természetesen. :) De csak a meztelen alvástól is lehet? :S Nincs hideg nálunk...

L, 20 éves

2012. jan. 11. 09:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Nemigazán,bár attól függ mi neked a hideg.

Nálam 23-24 fok van,én is meztelenül alszok,de ettől nem fázik meg a vesém,pedig érzékeny nagyon,és rögtön megfázik mindentől egyébként (16 fokra hűlt a lakás mikor elromlott a fűtés éjjel,akkor nagyon megfázott,nem ébredtem fel a hidegre)

24/N

2012. jan. 11. 09:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a derekad be van takarva, és nem fázol, sem a derekad nincs huzatban, nincs hidegérzete, akkor nem fog. Inkább arról lehet szó, hogy anyukád zavarban van a meztelenség miatt, így éjjel nem tud bemenni hozzád betakargatni. Szerintem ezért aggódik, de az anyák már csak ilyenek.
2012. jan. 11. 09:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lesz tőle. Én is olyan vagyok, hogy csak megfúj egy kis szél és máris kész a felfázás, na de amikor este ugyanúgy be van takarva a derekam is, mint a testem többi része, akkor miért fázna meg?

Amúgy mostanában csak éjszakára kapcsoljuk be a fűtést, este még hűvös van, ezért a takaróra még egy plédet is ráterítek, reggel arra szoktam ébredni, hogy már csak pont a derekamon van rajta a takaró. Ha lerúgnám magamról, a derekamra tuti visszahúzom álmomban. Szóval szerintem ha te is így vagy ezzel, akkor nincs mitől félni :)

2012. jan. 11. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Igazából olyan nincsen hogy megfázás...Az csak egy magyar szó.A légúti fertőzéseket is baktériumok és vírusok okozzák. A húgyútiakat java részben baktériumok. 18fokos szellőtől még senki nem kap tüdőgyulladást, csakúgy mint a 16 fokoz víztől sem.
2012. jan. 11. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy megfázás. Fogok egy fát, és ütögetlek vele valakit, akkor mondjuk, hogy megfáztam.

Igaz, amit írsz, de attól még létezik ilyen gyűjtőfogalom. Ráadásul a vese a szívvel ellentétben nincs annyira védett, körbezárt helyen, azon keresztül az egész teste hőt veszít, mivel a vesén is áthalad a vérkeringés. És igen, ha sokat van hidegen a vese, tönkre tud menni. Anyukám legjobb gyermekkori barátnője sajnos ilyesmivel kapcsolatban lett halálos beteg.

2012. jan. 11. 12:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt éreznéd, ha fázol.
2012. jan. 12. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne izgulj ettől nem lesz bajod. Bevagy takarózva éjjelre és az úgy jó és még az is ha olyan átlag 20 fok körül van éjjel ettől nem lehet bajod, de ha éjjel fel kelsz wc re vagy bármerre mennél előtte vegyél fel valamit hogy ne érje hirtelen hideg a meztelen tested mert akkor nem csak a veséd fázik fel.
2012. jan. 12. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!