Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Refluxra mit ajánlassz? Neked...

Kriszti77 kérdése:

Refluxra mit ajánlassz? Neked mi vált be? El lehet mulasztani teljesen? Tudsz tippet legalább?

Figyelt kérdés
Majdnem 10 éve tart és nem használ semmilyen gyógyszer semmi.nektek mi vált be?
2012. jan. 9. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Tippnek amit tudok mondani, hogy a gyógyszeres kezelés mellett látogass el egy dietetikushoz(fordítottan kell étkezni) és Salvus víz. Az íze nagyon pocsék de tényleg jó.
2012. jan. 9. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:
2012. jan. 9. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Apunak is ez a problémája, és egy természetgyógyász ajánlotta neki hogy igyon meg minden reggel éhgyomorra egy pohár vizet, amibe belecsavar egy fél citromot. Azóta enyhültek a panaszai.
2012. jan. 9. 18:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem az jött be, hogy 4-5x eszem/nap. Nem hagyom üresjáratban a gyomrom. A savlekötés semmit nem ér. Ugyanis a reflux az nem savtúltengéses állapot, hanem a gyomorszáj záródási problémája, amikor a sav visszafolyik a nyelőcsőbe és (ki)marja azt. Állandó fájdalmas sebeket okozva.
2012. jan. 9. 18:52
 5/9 A kérdező kommentje:
hát igen enni sem birok keveset mint 1 kismadár és éjszaka nagyon rossz meg reggel,mert visszafojik a sav vagy kaja
2012. jan. 9. 19:05
 6/9 anonim ***** válasza:
hát nem tudom...a noacid-ot próbáltad? nekem 80mg-t kell szednem belőle... de ez sem mulasztja el teljesen. nekem jót szokott tenni a meleg tea(valamilyen gyógytea, jó rá úgy tudom a borsmenta pl, a gyömbér, nekem még a levendula is jó, de az inkább nyugtató tea). vagy száraz kaját kell enned, és nem szabad ilyen gyümölcsöket, hogy mandarin, narnacs, de még lében sem, kávé, cigi kilőve(nekem ez nem sikerült még :D), alkohol nuku, szénsavas innivalókat sem ihatsz, őőő :D nem tudom... ja és NE STRESSZELJ! a reflux főleg attól jöhet elő :( tapasztalat :( próbáld ki a levendula teát :D
2012. jan. 9. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Hányingerre gyógyszert esetleg valaki ? recept nélkül ?
2012. jan. 17. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én orvosom ajánlotta:búzakorpa(Cba, patika kb. 200ft) egy-másfél kanállal egy pohár kefírbe reggel este----csodát tesz.De tényleg.

Én egy(néha2)szem Noacidot szedek reggel elvétve étkezés előtt Motilium tablettát ami ha jól értettem az izommozgást segíti a gyomorban.Emellett a korpa, és ha eszembe van, iszom egy kis Salvust.Hiába nem ajánlják este enni, én 11 körül még eszem ezt a kefír-búzakorpa párost, és nem ég reggelig a gyomrom, mert a korpa felszívja a savat.

Egyébként én már"menthetetlenül"refluxos volt, semmi nem használt és egyfolytában megfulladtam, a boltig nem bírtam elmenni.Nekem ez vált be.Remélem, hogy rajtad is segít a dolog. Sok sikert, és jó egézséget!

2012. febr. 7. 14:54
 9/9 A kérdező kommentje:
remélem énis köszi :)
2012. febr. 8. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!