Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kislányomnak 30 fokos a...

Püspökiné S. Tünde kérdése:

Kislányomnak 30 fokos a gerinc ferdülése, hamarosan fűzőt kap. Fogalmam sincs az egészről. Hogyan tudjuk mindezt feldolgozni? Kislányom 6 éves. Mennyire marad vidám, eleven, örökmozgó kisgyerek? Mennyiben változik meg az életünk?

Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem gimis tanítványom volt, akinek gerincferdülés miatt másfél évig fűzőt kellett hordania. Hamar megszokta, ugyanolyan vidám és mozgékony volt, mint előtte, csak tornaórák helyett kellett gyógytornára járnia. A kislányod még nagyon fiatal, nem olyan merev még a csontozata, hamar rendbe fog jönni, és újra lekerül a fűző. Kitartás és jobbulást a leányzónak!
2012. jan. 9. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Van eg ybaráti házaspár. Mind a két kislány fűzőt hordott. A nagyobbik kb 5.o-tól 16 éves koráig.

Semmit nem panaszkodott, abban is aludt. Felvette szilveszterre szépen az ünneplő selyemruha fölé,mosolygott, és szépnek érezte magát. Elmagyarázták neki, hoyg muszáj. Elmondták az iskolába is a társainak, hogy miért fontos. Soha, senki sem csúfolta. Az öccsük is kapni fog, nem nyugtalankodik miatta.Sokat jártak úszni, ingyen utaztak a vonaton.

Volt eg ytanítványom, akire sajnálták ráadni. Ötödikre hatalmas púpja lett. Nyomoréknak nézett ki szegény. Azt mondták, csak több műtéttel lehet megoldani, de akkor sem lesz teljes. Nem a szépség a baj! Nyomja a szerveket, tönkreteszi, mindenféle betegséget okozna, ha nem hordaná. Muszáj és kész. Hamar meg fogja szokni, csak először légy szigorú, ne engedj! Akkor hamar túl lesztek a szoktatási időszakon. És ha negyon nem akarja, akkor mutasd meg, milyen lenne nagykorára, egy képen, ha nem hordaná!

2012. jan. 9. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
magaddal beszéld meg! Ha látja, hoyg te tudod, hoyg ez jó neki, fontos, és elengedhetetlen, ettől lesz egészséges, akkor ő is így fog érezni.
2012. jan. 9. 18:32
 4/5 anonim válasza:
Én 12 évesen kaptam egyik pillanatról a másikra, addig kb. 10 éve jártam az ortopédiára, félévente röntgeneztek és mondták, hogy továbbra is gyógytornázzak és ússzak. Akkor egy fiatal orvos a fűzőt javasolta, emlékszem, mennyire sírtam, fogalmam sem volt, mi lesz most velem. Budakeszire kellett mennem (amúgy pécsi vagyok), ott kaptam a fűzőt és ott kellett laknom egy hónapig,hogy megtanuljam a fűzőviselést és a speciális tornát. Azért nem maradtam tovább, mert nagyon akartam hazajönni, ezért mindent nagyon hamar megtanultam. Egyébként pedig az intézetre nem lehet egy rossz szavam sem, mindenki kedves volt és nagyon profi. A fűzőt igen hamar megszoktam, én is csak torna és fürdés idejére vettem le, de olyan jól hozzá lehetett szokni, hogy én még fára is másztam benne...Az iskolában akit érdekelt, elmondtam, mi ez és nem volt belőle semmi gond, soha sem csúfoltak vagy ilyesmi.Én nagyon lelkesen hordtam, nem is kellett sokáig, csak 2 évig. Gerincferdülésem azóta is van, de hogy nem kellett megműteni még 3 terhesség és szülés után sem, az annak is köszönhető, hogy annak idején komolyan vettem a fűzőt. Hozzáteszem, ez több mint 25 éve volt (jesszus!), azóta nyilván mások a fűzők, jobb minőségűek és biztos kényelmesebbek is. Nem hiszem, hogy gondotok lenne vele, hamar hozzá lehet szokni és egész biztosan segíteni fog! Sok sikert!
2012. jan. 9. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,sokat segítenek!2011 májusában vették észre a görbületet akkor 15 fokos volt,az utóbbi 2 hónap leforgása alatt a duplájára nőtt.20.án megyünk Pestre először.Mit fognak ott csinálni vele?Be is kell feküdnie?Mennyi idő alatt készítik el a fűzőt?Ha befektetik akkor én is vele maradhatok?
2012. jan. 10. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!