A láb-és kézfejem állandóan jég hideg szinte és függetlenül hogy nyár van vagy tél! Mi lehet a gond?
Amikor bagóztam, nekem is ez volt. Aztán letettem a cigit, és 2 hónapig "meleg" volt. Jó páran szóvá is tették, hogy kézfogáskor nem fagy meg a kezük miattam :)
Aztán valamiért újra kezdődött. Most pl meleg a kezem, de ha munka közben ügyfelekkel beszélgetek, jég hideg. Szerintem valamelyest izgulás, stb lehet a hátterében.
+ a vérkeringés is rádob, nyilván vékony alkat vagy mint én :)
Nem igazán tartom lényegesnek, csak akkor melegítsd meg mielőtt a barátnnőddel.... :)
Perifériás keringési probléma gyereknél is lehet, nem is ritka. Csinálj esténként váltófürdőt (hideg- meleg és csak a kezed, lábad tedd bele), és tornáztasd őket (csuklóból, bokából). Kézen ezt úgy kell, hogy ökölbeszorítod, majd kifeszíted az ujjaidat. Görbítsd be feszesen az ujjakat, majd szintén feszítsd ki. Közben-közben a karod lefelé tartva lazításként rázd lazán csuklóból, úgy, hogy érezd a meleg, tehát a vér áramlását az ujjaidban. Nagyjából hasonló módon tornáztasd a lábad is. A tornáztatás napközben is végezd amikor eszedbe jut és van lehetőséged rá, naponta többször is. Használhatsz rá olyan gyógynövény krémet, vagy sportkrémet, amire az van írva, hogy vérbőséget okoz. Például:
AHA-s biológiai hámlasztó peeling:
Ez a csodálatos pakolás minden bőrtípusnál, bőrhibánál látványos eredményt hoz. VÉRBŐSÉGFOKOZÓ, KERINGÉSJAVÍTÓ, ráncsimító és felszíni keratinoldó hatása van, javítja a bőr vízmegkötő képességét. A benne lévő alma, szőlő, naspolya, citromcirokolaj és alfa-hidroxisav segítségével a bőr kívülről-belülről megtisztul, szinte újjászületik.
Milyen bőrtípusra:
-olajos szeboreás bőrre
-korpás szeboreás bőrre
-aknés bőrre
-zsír-, vízhiányos bőrre
-érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre
-rosaceára hajlamos bőrre
-májfoltos bőrre
-öregedő bőrre
-ráncos bőrre
-tágulási striák kezelésére
-szőrtüszőgyulladás kezelésére
Hatásai a bőrre:
-felszíni keratinoldó
-vérbőség fokozó-keringésjavító
-fokozza a bőr megújulását (hámcsere), belső tisztulását
-gyulladáscsökkentő
Ez egy összetett hatású krém, de vannak egyszerűbb (olcsóbb) krémek is DM-ben, fitotékában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!