Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vöröslencse egészséges?

A vöröslencse egészséges?

Figyelt kérdés
A neten csak recepteket találok. Szeretnék salátába tenni két-három kanál vöröslencsét is (főzve).
2012. jan. 8. 18:52
 1/1 anonim válasza:

én is csak recepteket találtam de mindenhol azt írják egészséges.


és találtam egy oldalt ahol le írja mikor nem szabad enni:


Mikor nem javasolt a fogyasztása

Emésztési zavarokban szenvedőknek, hasi puffadásra, felfúvódásra hajlamosaknak, renyhe emésztés esetén, és idős embereknek nem ajánlható a fogyasztása. Az oligoszacharidok közül raffinózt és sztachiózt (szénhidrátok csoportjába tartozó cukorféleség) tartalmaz, mely az emberi szervezet számára emészthetetlen. Ezeket a szénhidrátokat "flatulencia faktoroknak" is nevezik, mert az emberi emésztőrendszer nem termel olyan enzimet, amely képes ezeket lebontani, így változatlanul jutnak a vastagbélbe. Lebontásukat az itt élő bélbaktériumok végzik el, miközben bélgázok keletkeznek. A folyamat hasi puffadást, felfúvódást (flatulenciát) okoz. Főzés után pürésítve, illetve passzírozva csökkenhet az emésztőrendszerre gyakorolt kellemetlen hatás. Purintartalma magas (127 g/100 g), köszvényeseknek, purinszegény diétában nem ajánlott a fogyasztása.


Egészséges embereknek értékes tápanyagtartalma miatt érdemes kb. két-háromhetente különböző lencseételt tervezni étrendjükbe.



forrás: [link]

2012. febr. 22. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!