A vöröslencse egészséges?
én is csak recepteket találtam de mindenhol azt írják egészséges.
és találtam egy oldalt ahol le írja mikor nem szabad enni:
Mikor nem javasolt a fogyasztása
Emésztési zavarokban szenvedőknek, hasi puffadásra, felfúvódásra hajlamosaknak, renyhe emésztés esetén, és idős embereknek nem ajánlható a fogyasztása. Az oligoszacharidok közül raffinózt és sztachiózt (szénhidrátok csoportjába tartozó cukorféleség) tartalmaz, mely az emberi szervezet számára emészthetetlen. Ezeket a szénhidrátokat "flatulencia faktoroknak" is nevezik, mert az emberi emésztőrendszer nem termel olyan enzimet, amely képes ezeket lebontani, így változatlanul jutnak a vastagbélbe. Lebontásukat az itt élő bélbaktériumok végzik el, miközben bélgázok keletkeznek. A folyamat hasi puffadást, felfúvódást (flatulenciát) okoz. Főzés után pürésítve, illetve passzírozva csökkenhet az emésztőrendszerre gyakorolt kellemetlen hatás. Purintartalma magas (127 g/100 g), köszvényeseknek, purinszegény diétában nem ajánlott a fogyasztása.
Egészséges embereknek értékes tápanyagtartalma miatt érdemes kb. két-háromhetente különböző lencseételt tervezni étrendjükbe.
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!