Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez valami betegség?

Ez valami betegség?

Figyelt kérdés

16+ erős idegzetűeknek..Nem tudom mi ez.

http://www.youtube.com/watch?v=-yiyzzSwnGM

2012. jan. 7. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Amikor még el sem indult a videó, csak láttam, hogy "deformált baba" a címe, már akkor nagyobb összegben fogadtam volna, hogy "harlequin ichthyosis" lesz a megfejtés, és lám igazam lett...

A betegségre a Guglival rá tudsz keresni.

Amúgy már itt a GYK-n is volt sok kérdés a témával kapcsolatban (ilyen videókkal kapcsolatosan).

2012. jan. 7. 21:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Hú kösz..De brutális a természet..
2012. jan. 7. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez pedig még egy relatív egyszerű rendellenesség (bár eléggé kellemetlen, kb. olyan érzés ezzel élni, mintha állandóan le lennél égve), tömören az a lényege, hogy több szaru termelődik a kelleténél (mondjuk, ez a szaruhártyának nem tesz jót, ezért szegények szinte vakok is).

Mondjuk a videón levő barna bőrű kisbabán nem látszik a betegség egyik jellegzetessége, a "gyémánt alakú" pikkelyek, de ezen fehér bőrű babán már igen:

[link]

Ami elvileg erre az öltözetre emlékeztette a névadót:

[link]

Itt pedig egy kép, hogy lásd, milyen (relatíve normális kinézetű) felnőttek lesznek:

[link]

[link]

2012. jan. 7. 23:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Kösz.Mennyire hihetetlen hogy kinéznek azután a betegség után.Nem hittem volna..
2012. jan. 8. 08:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Erről volt egy történet egy régi Readers Digestben. Egy lány, aki ebben a betegségben szenvedett, leírta, hogy kezelték. Naponta többször át kellett kenni és újra becsomagolni egy fóliába a szabad bőrfelületeit; ez naponta több órát is igénybe vett. Az utcán ezzel a felirattal járt: Bámulj csak! Lehet, hogy varázslót látsz.
2012. jan. 8. 18:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Majd rákeresek mert vannak ilyen könyveim..
2012. jan. 8. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!