Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet időben orvoshoz...

Hogyan lehet időben orvoshoz menni?

Figyelt kérdés

Több ismerős és ismeretlen emberről tudtam meg sajnos, hogy későn ment orvoshoz és kiderült, hogy rákja van.

Nem voltak tüneteik, nem azok a magukat elhanyagoló típusok.

Mit és hogyan lehet tenni azért, hogy ha baj van, időben felismerhető legyen? Ehhez időben kell menni orvoshoz, de ha az embernek nincs tünete, nem megy...hogyan, mikor, milyen szűrésre, milyen időközönként érdemes eljárni?

A mellrákot még csak-csak értem, hogy tapintani kell....de a többi félét? legutóbb prosztatát vettek észre sajnos későn, amiről hallottam...hogyan tudnánk magunkra jobban vigyázni?

2009. máj. 24. 05:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Béltükrözést is szoktak javasolni 50 felett legalább kétévenként, a nőgyógyászat evidens, férfinak urológushoz is el lehet menni 2 évente 40 fölött. Egy általános vérvizsgálat évente szintén fényt deríthet rejtett betegségekre. A fogorvos a szájüregi rákot tudja kiszűrni, évenkénti vizsgálattal. Meg hát az életmódra kell odafigyelni: dohányzás, túlzott alkohol, stressz, rostszegény táplálkozás hajlamosító tényezők.
2009. máj. 24. 11:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha el is megyek orvoshoz "időbe", és mondom neki hogy rák okozhatja e a problémámat egyszerűen kiröhög.
2009. máj. 31. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!