Hol találhatok ilyen könyvet?
Figyelt kérdés
Olyan könyvet keresnék, amelyben különböző betegségek tünetei vannak leírva, és hogy mi a teendő velük. Illetve nem csak és kizárólag betegségek, hanem...Jaj, nem tudom elmagyarázni, de mondok inkább példát. Például, hogyha valaki el fog ájulni, akkor előtte már látni lehet, hogy kifehéredik az illető, meredten néz maga elé, és nem válaszol, ha kérdezik. Aztán ha valakinek agyvérzése van, akkor nem tud az ember beszélni, pupillája kitágul, féloldalasan lebénul, stb. Vagy hogy ha mondjuk valakinek magas láza van, akkor hogyan lehet gyorsan levinni a lázát, ha nincs kéznél gyógyszer. Tehát olyan könyvet keresnék, amelyben ilyesmi tünetek és teendők vannak leírva. Tulajdonképpen beleértek olyan egyszerű dolgokat is, mint ha valakinek hányingere van, mélyeket kell lélegezni (bár ez nekem nem vált be). De igazából nem muszáj könyv, lehet internetes cím is, csak sajnos nem tudom, hogyan keressek rá.2012. jan. 5. 22:16
2/4 anonim válasza:
Elég sok elsősegélykönyv boncolgatja a témát. Az orrvérzéstől át a gyomormosáson a szülésig.
3/4 A kérdező kommentje:
Meg ilyen fontos információk is jöhetnek, hogy ha a fül vérzik, az valószínűleg koponyasérülés miatt van.
2012. jan. 5. 22:26
4/4 anonim válasza:
Ha valakinek vérzik a füle elég valószínű, hogy átszakadt a dobhártyája... Ha valakinek agyvízzel kevert vér csordogál a füléből legnagyobb valószínűséggel középső koponyalapi törése van, ha elülső pápaszem heamatóma keletkezik, ha hátulsó, akkor meg lefolyik a garatba.
És még mindig vegyél egy elsősegély könyvet vagy googlezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!