Milyennek irnátok le a csonttörés fájdalmát?
attól függ mi törik és hogyan. ha zöldgally törés(ami azt jelenti h a csont eltört, de a csonthártya nem szakadt el és a csontvégek a helyükön maradtak), akkor nincs bevérzés meg duzzanat, de nem tudod minden irányba mozgatni, mert annyira fáj. szóval ha ráesel valamidre és utána nem tudod mozgatni, mert kb sírhatnákod lesz tőle, na az akkor törés. ha nem zöldgally akkor bevérzik, felduzzad és sokkal jobban fáj. ha mondjuk a bordád törik el, akkor minden lélegzetvétel fáj, szúr.
azt hogy milyen érzés nem tudom leírni. szimpla fájdalom, ami mozgatásra a sokszorosára erősödik.
Nekem 2 hete volt balesetem, tesóm megkűldte a focit a ha tetejébe... én hülye felmàsztam. Egy galy letört alattam. Mire leérkeztem eltört 5 bordàm, a fàjdalom olyan erős volt, hogy nehezen lélegeztem, és olyan volt mintha kést vàgnànak beléd mindig ugyanoda az 5 pontra.Már azt gondoltam mikor lesz ennek vége, de még most is rossz. :-(
Tanúlság: Vihar előtt sose màssz fàra.
Roppant fájdalmas. Nekem a térdkalácsom tört el egy sofőr miatt. Kishíján a lábam vesztettem de csodával határos módom csak a papucsom belső gumiját tépte ki. A jobb térkalácsom tört, mivel a bal első kerékkel rá ment a kerékpárom bal pedáljára valamint a kaszninak feszült a váz és így szószerint oda vágott a betonhoz a hirtelen lendület.
3 és fél napig nem tudtam aludni. Fel duzzadt.
A fájdalmat ahhoz tudnám hasonlítani amikor jól gyomorszájon vágnak és az ugye fáj. Ehhez még jön az éles fájdalom (pl elvágod az ujjad) de ezt kb 10x-esére növeld. Utána a mozgás korlátozottsága (fekvés). Remélem nem tapasztalod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!