17 évesen (majdnem 18) káros a napi 1-2 csésze kávé?
Istenem, ekkora baromságot.
1-3 csésze normális, egészséges adag...
Szia! A kávénak önmagában is nagyon jó hatásai vannak, kutatások bizonyítják, hogy karban tartja az ereket, hatásos a szabadgyökök ellen, élénkít, jó közérzetet biztosít, stb. Egy idősek között végzett kutatás szerint azok, akik napi 3-4 csésze kávét isznak, sokkal ritkábban fordul elő az öregkori elbutulás, és az Alzheimer-kór.
De mivel téged ez a rémség még nem fenyeget, elárulom, hogy van egy kifejezetten fiatalokra, kamaszokra irányuló kutatás is, ami szintén azt bizonyítja, hogy többet használ, mint amit árt a kávézás, serkenti az agytevékenységet. :)
Ami a túlzott kávéfogyasztás ellen szól, hogy megemeli a pulzust vagy árthat a gyomrodnak, azt valóban úgy védheted ki, hogy ganodermás kávét fogyasztasz. Ez a gyógygomba, aminek semmi mellékíze nincs, viszont nagyon sok jó hatása van, olyanoknak is lehetővé teszi a kávéfogyasztást, akik a sok gyomorsav miatt nem tudják meginni a sima kávét. Én is így voltam vele, mielőtt megismertem, már sok tejjel sem bírtam inni, mert megfájdult a gyomrom. Azóta lelkesen visszaszoktam rá, és semmi baja a gyomromnak, mert a ganoderma megvédi. :) Ha érdekel a történetem:
És ha szeretnéd megkóstolni, szívesen küldök belőle neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!