Sípcsonttöréssel kapcsolatos tapasztalatok valakinek?
Köszönöm!
Akkor neked sokkal rosszabb volt, az enyém jó állású törés, ezért nem műtötték, csak én is gipszben leszek 3 hónapig.
Te mennyit tudtál mozogni a gipszedben? Tisztálkodás, fürdés ilyesmi, hogy ment?
Én is fekvőgipszben voltam.
Nagy szemeteszsákot húztam rá, beültem a kádba, azt a lábamat oldalt kilógattam, és rendesen lemodakodtam.
Mozogni mankóval tudtam.
sipcsontöréssel műtöttek 9 hónapja. eddigi tapasztalataim
1-2. honapban fekvőgipsz, naponta reggel véralvadásgátlót lőttem hasba. feküdtem. nem lehetett ráállni.
2-3 . 2k hónap után gipszlevétel , de még 1-2 hétig nem lehetett ráállni, csak utána fokozatosan.
3. hó még nem tudok járni, a fekvés miatt nagyon kezdetleges a menésem . ( igy utolag mondom ne ijedj meg, mert jobb lesz sokkal)
töréstől ( műtéttől) számított 4. hó még sokkal vékonyabb a beteg lábam, az izom még nem jött helyre rendesen, nagyon nem erőltetem, csak gyogytorna, meg járkálok néha otthon, keveset utcán.. ahogy általában szokás. semmi extra sport stb.
5.-6-hó itt már jobb minden... a gyogytorna ilyenkor már sokkal jobban megy... 2 hét ( 6k hó) és már nem kell menni a gyogytornára.
7-9 h itt már sokat javul szinte már alig látszik hogy vékonyabb az izom ( vádli) a beteg lábamom. most vagyok a 10 hóban , most már jó ( jövőre még nem tudom kiveszik a csavarokat)
üzenet akinek most fekszik gipszben sípcsontöréssel
TÜRELEM .. és türelem az kell sok...töréstől számítva 7 hónap és jó lesz!!
ja..apropo..sajnos pár kilót a fekvés miatt fel fogsz szedni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!