Miért van hányingerem ha alkoholt iszok?
Nos régebben simán benyomtam fél liter sört húzóra meg 3 deci bort is. Nem vagyok egy alkoholista típus de volt mikor versenyeztem meg ilyenek, volt hogy lement 5 feles egy 2 per alatt és tényleg semmi bajom nem volt. Ámde a multkor elég szar minőségű piát ittunk és az este visszajött meg nagyon rosszul voltam másnap, ami nem másnaposság volt. Azóta 3-4korty citromos sörtől is hányingerem van. Multkor egy bulin kb kínszenvedve ittam meg fél liter sört kb 1 óra alatt:S Mit tehetek ért hogy ne jöjjön ez a hányinger ahányszor csak inni akarok.
Kérem ne kommenteljétek hogy alkoholista meg ilyenek mert nem iszok sokszor évente max 5-6alkalom.
A kérdés az, hogy mennyi idő telt el azóta a hányásos eset óta...
..mert én két dologra tippelek:
1. vagy tudatalatt reagál a gyomrod/szervezeted azóta így az alkoholra, mert akkor vmiért nem esett jól neki, és azóta ez a hányinger automatikusan jön. (Mint pl. mikor valaki egy nap alatt megeszik egy rakat tábla csokit, és utána több hétig csokira sem bír gondolni.)
2. Amennyiben nem az első eset, akkor lehet, hogy a májaddal van valami, aminek az első jele ez a jellegű reakciója a szervezetednek, hogy azt az üzenetet küldi, hogy ne vigyél be több alkoholt.
Vagy ne erőltesd az alkoholt most egy darabig és tényleg csak nagyon fokozatosan állj vissza rá (ergo csak addig igyál, amíg az jól esik még akkor is, ha az egyelőre csak 2 kortyot jelent), vagy ha úgy érzed, keress fel egy orvost, meséld el neki a panaszokat, hogy jól esne egy hideg sör, kívánod is, de kb. azonnali hányinger lép fel, és lehet, hogy ő kivizsgálás után tudna konkrétabbat mondani...
A szervezet szinte mindig azonnal jelez, ha van valami. Tudja mi jó neki és hogy mi nem.... Szerintem mindenképpen figyelj ezekre a jelekre, és reagálj rájuk, de semmiképpen se hagyd figyelmen kívül őket!
Illetve még figyelj arra is, hogy éhgyomorra iszol-e, vagy hogy éppen milyen a vércukorszinted (ha ezt meg tudod mérni). ...mert lehet pont éhgyomorra iszol, vagy magas vércukorszintre, és ez simán kiválthat hányingert/hányást/szédülést.
az eset kb október végén volt és rá egy hétre volt a szülinapom nov5.én akkor volt az hogy 1óra alatt ittam a sört ....
azóta még nem ittam csak egyszer-egyszer citromos sört egy keveset
bocs, hog yírok, de véletlenül rátaláltam a kérdésemre újra:D szilveszter kiesett nem melékszek soka:D azóta sincs semmi bajom az alkoholtól... volt már azóta is hányás de az még jól is esett ha úgy nézem
köszi a válaszokat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!