Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet fokozatosan terheln...

Hogy lehet fokozatosan terhelni a lábat gipsz után?

Figyelt kérdés

Részletesebben:

Csütörtökön lesz 4 hete, hogy volt egy izomsérülésem. Futottam a busz után és "felrobbant" a vádlim. Bementem a kórházba, ahol sűrű hümmögés után begipszelték majd pár nappal későbbre beutaltak a törés klinikára. Ott persze nem tudtak velem mit kezdeni és még sűrűbb hümmögés után visszagipszelték a lábam, valamint beutaltak ultra hangra, amire azóta is várok. (Nem, ez nem Magyarországon történ, hanem a kuruzslók világában, a "Nagy Civilizációban").

A lényeg, utánaolvastam ennek annak, meg egy ismerős útján utána kérdeztem velem vajon mi is történhetett és tudom, tudom, távdiagnosztika nem diagnosztika de én még is felülbíráltam az itteni kuruzslók mindenféle pontosabb diagnosztika alapján felállított hümmögését és múlt hét szerdán (azaz 2 és fél hét viselés után) levettem a gipszet és elkezdtem előszőr lassan tornáztatni a lábam, majd pár nap után észrevettem rá tudok állni és hát bizony ráálltam és mászkáltam. Nem kilómétereket, de azért szombaton kitakarítottam a lakést. Eredmény, tegnap, azaz vasárnap már nem tudtam ráállni. Fájt rendesen. DE! Nem az eredeti sérülés (az úgy érzem teljesen rendben van), hanem a lábfejem kicsit jobb oldalán (bal láb) a csont.

És a kérdés most jön:

Milyen gyógytorna javasolt. Oké, spicc pipa, lábfejkörzés. Mikor kezdhetem el terhelni és azt hogy is kell igazán? Kenem Deep Relief krémmel és szedek Voltaren tablettát valamint ecetes borogatást is tettem fel az elmúlt két éjszakára. Javul, mert már nem fáj, ha mozgatom a lábfejem, de nem akarom megint elszúrni, mint legutóbb.

Minden tanácsot előre is köszönök!

2009. máj. 18. 22:44
 1/2 anonim ***** válasza:

szia,

ahhoz jó lenne tudni pontosan hol és mi történt a lábaddal. gondolom ha készült rtg., a törés kizárható. viszont nem értem az izomszakadás hogyan lett kimutatva. azt uh-val szokták, nálunk traumás esetben azonnal megcsináljuk, nem hetek múlva. nem is értem. hetek, napok múlva, egy haematoma szervül, tokozódik, stb. készült rtg. a bal lábtőcsontjaidról? megbicsaklott a lábad a baleset közben? gyógytornában sajnos dilettáns vagyok, megmondom őszintén, így abban nem segíthetek. de próbálj meg ráálni a lábad külső élére teljes súllyal és írd meg fáj -e.

2009. máj. 19. 09:56
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát igen, se röntgen, se uh... illetve ez utóbbira még mindig várok. Azért gondolom, hogy nem történt komolyabb sérülés, mert az 1) látszódna, 2) nem jött volna ilyen hamar helyre. Azt én sem vágom, hogy hetek múlva mit akarnak megállapítani. :-/ Komolyan mondtam, hogy hümmögéseket bíráltam felül, semmi egyebet. Ennyire én is értek hozzá - hála égnek net is van sok infóval. Többel, mint amivel ezek szolgáltak. :(

Hát majd terhelem valahogy lassan. :) Azért köszi a választ.

2009. máj. 19. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!