Hogyan lehet észrevenni ha a gyerek drogozik?
Bízom a gyerekemben, és nem vettem észre semmilyen megváltozott állapotot, pénzt sem kért. Nem akarom őt megvádolni, mert sosem bocsátaná meg -ha alaptalan volt.
Inkább jobban kinyitom a szemem.
Köszönöm a válaszokat! A guglin néztem, de ezen az oldalon azért bíztam jobban, mert sok gyermekes szülő, és iskolás fiatal van itt, akik nem statisztikai átlag, hanem hús/vér emberkék. Nekem hitelesebb mint egy weboldal ami erről szól.
Válaszolók! Olvasni kéne a sorok között: figyelemzavar, bebambulás,stb. ezek narkós tünetek is, meg jellemző a nem narkósokra is, de mint odaírtam ez egyénfüggő. Természetesen ez nem csak a narkósokra illik hanem azokra is akik nem szedik nem kell mellre szívni.
A soványság is lehet anorexia de lehet más betegség de lehet öröklötten gebe is valaki.
A kérdező csak a jeleire volt kíváncsi és miután a környezetemben volt narkós tudom miről írok. Mellesleg olvass utána meg fogsz lepődni.
Az egy dolog, hogy néha olyan vagy meg az is egy dolog hogy valaki egyik napról a másikra tartósan megváltozik.
Ha a kérdező fiánál nincs különösebb változás és képesek normálisan elbeszélgetni akkor nincs gond. Én se lettem narkós csak mert ilyen is volt a társaságomban inkább sajnáltam. Nálam is eltűnnek dolgok aztán meg meglettek, de a narkósoknál végleg eltűnnek dolgok mert bármit megtesznek, ha függővé válnak, hogy a napi anyagot megvegyék, de ők már nagyon benne vannak és az biztos, hogy a kérdező már magától is észrevette volna. Nyugi sztem nincs gond a fiaddal csak a barátnőd általánosít. Ha valaki "olyanokkal" áll szóba akkor ő is narkós? Egy fenét, a barátnőd kitől ilyen jólértesült a társasággal kapcsolatban? Utána kéne nézni.
Nekem volt szerencsém egyszer belebotlani narkós társaságba, hát kijózanodásukkor nem láttam sok csillogó, vidám tekintet.
Viszont nekem is ilyen volt a fejem amikor hajnali fél ötkör keltem melózni hétalvó létemre hihi...:)
Nyugi szerintem nem kell felfujni, csak szeresd a fiad légy mellette, te vagy az anyja te ismered a legjobban.
Ha egy gyerek érzi, hogy mellette vannak és tudja bármit elmondhat a szüleinek akkor kicsi az esélye.
Azt, hogy ki mennyire fogékony az ilyen szemetekre az attól is függ mit hoz otthonról.
Szerintem ha annyira aggaszt akkor ülj le őszintén és higgadtan kérdezz rá, és biztosítsd arról, hogy bármi legyen is mellette vagy segítesz neki. Nem árt ebben a korban komolyan eldumálgatni a narkózás veszélyeiről a gyerekkel.A veszély mindig fent áll nálunk a középsuliban az udvaron adták-vették a füves cigit, na persze sutyiban, de mindenki tudta mi folyik és kiket érint. Kivéve a tanárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!