Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A láb zsibbadása lehet trombóz...

Andika82 kérdése:

A láb zsibbadása lehet trombózis miatt?

Figyelt kérdés
29 éves nő vagyok. Két napja zsibbad a jobb vádlim. Nem nagyon, de zsibbad, és olyan hideg érzetem van, mintha fázna a lábam. Tapintásra viszont nem hideg. Kissé túlsúlyos vagyok. Mire gondoljak???

2011. dec. 15. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet visszérprobélma is.
2011. dec. 15. 15:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs megdagadva? Jobb a békesség, menj el orvoshoz.
2011. dec. 15. 15:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez valamilyen érbetegség lehet, azonnal menj a háziorvoshoz.
2011. dec. 15. 15:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Most menjek orvoshoz, vagy ráér holnap is? Nem néznek ki a rendelőből, ha egy lábzsibbadással oda megyek???
2011. dec. 15. 15:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, ha az egészségedről van szó, nehogy már a doki lelki világán aggódj. Amúgy nem fognak kinézni. :)
2011. dec. 15. 15:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem nyomtad el vagy ütötted meg a térded? Esetleg nem erőltetted meg a lábad, nem siettél? Ő is ezekkel kezdi majd szerintem. Én azzal mentem egyszer el hogy zsibbad a kezem és nem néztek ki. Elküldtek laborba stb, de semmi sem volt. Menj el nyugodtan még ma és akkor ha laborba küld még holnap reggel azt is elintézheted. Majd írd meg mit mondott:)
2011. dec. 15. 15:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért néznének ki? Ennél pitibb dolgokkal is mennek oda és őket is ellátja az orvos.
2011. dec. 15. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Hogy egy kicsit megnyugodj, a trombózis nem zsíbbad. nekem már volt mélyvénás trombózisom a bal lábban.

a trombózistól nagyon megdagad a láb, a vádli körmérete, több centivel több, mint a másik lábé.

olyan érzés, mintha ólomlába lenne az embernek, és el is lilul a láb.

ha ilyen lenne, még mozdulni sem nagyon szabad, azonnal orvost kell hívni, aki,ha megbizonyosodik a trombózisgyanúról azonnal mentőt hív.

első napokban szigorú ágyfekvéses betegség.

doppleres vizsgálattal, vagy, ha nagyon mélyen van a trombus, érfestéssel tudják kimutatni.

ahogy leírtad én is valami más érproblémára gondolok, de mindenképpen ki kell vizsgálni.

mielőbbi megnyugvást és jobbulást.

üdv.

2011. dec. 15. 16:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!! Még tegnap délután bementem az ügyeletre, és megnyugtattak, hogy nincs trombózisom. Vérvétel nem volt, de elég alaposan átnyomkodták, átvizsgálták, a lábam. Azt mondták, hogy egy ideget nyomhat valami, és keressem fel a háziorvosomat, egy beutalóért az ideggyógyászatra. Azóta is zsibbad, hol jobban, hol kevésbé. Még egyszer köszönöm mindenkinek!!! Jó hétvégét.
2011. dec. 16. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!