Szétolvadt a higanyos lázmérő vége, mik lehetnek a következmények?
Mivel beteg vagyok, előhagytuk a higanyos lázmérőt az asztalomon, de nem is ez a lényeg, hanem az hogy felkapcsoltam az asztali lámpát és nem vettem észre hogy ott van alatta a lázmérő. Mire észrevettem már szétolvadt a vége, amit nem láttam, és kivettem a tokjából kb. fél másodpercre amíg észre nem vettem hogy eltört, ekkor azonnal levittem a tömb mögötti szemetesbe!
MILYEN KÖVETKEZMÉNYE LEHET AZ INCIDENSNEK AZ EGÉSZSÉGEMRE TEKINTVE?
Biztos hogy higanyos volt? Még nem láttam műanyagba töltött higannyal működő hőmérőt, csak azért kérdem.
Ha a higany nem folyt ki, akkor semmi vész. Minimális gőz juthatott a levegőbe, de az szinte semmi.
Ha jutott higany a szobádba, akkor azt célszerű gyorsan összetakarítani, előtte olvass utána hogyan szokás csinálni.
Ugyan már, egy fogászati asszisztenst 100x ekkora "dózis" ért minden egyes amalgámkeverésnél.
Nem kell aggódnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!