Hogyan lehetne elejét venni, hogy kijöjjön rajtam a
herpesz?
Figyelt kérdés
Megfáztam. Tüsszögök, meg ami ezzel jár. Elkezdett erősen viszketni a bal orrcimpám. Ezer százalék, hogy ki akar jönni a herpesz. Meg tudnám valahogy akadályozni?
Az orrcimpád nem azért viszket mert herpeszes lesz.Hanem a megfázás miatt,mert a zsebkendő irritálja a bőrt,és kidörzsöli..Kenegesd az orrodat krémmel,hogy elejét vegyed a kidörzsölésnek..
2011. dec. 12. 12:06
2/8 A kérdező kommentje:
Nem kidörzsölés, az biztos. Csak egyik oldalon jelentkezik. Eléggé ismerem a herpesz előtti állapotot csak azt nem tudom, ebben az esetben meg lehetne e előzni, hogy megjelenjen.
2011. dec. 12. 12:08
3/8 anonim válasza:
Sajnos ha a szervezetedben van a virus nem sokat tudsz tenni. Inkább herpeszkrémmel próbáld elmulasztani, vagy esetleg svédcseppes borogatással az mindenre jó
Utolsó! Köszönöm a linkeket, de ezek inkább a megelőzést javasolják. Sajnos esetemben már csak órák kérdése, hogy a viszketés helyén megjelenjen. Ha jön, hát jön! Nem tudok mit tenni. Azért köszönöm!
2011. dec. 12. 15:28
6/8 anonim válasza:
"Az L-lizint tartalmazó táplálékkiegészítő készítmények „herpesz stop” hatásúak, azaz abban a fázisban állítják meg a betegség kifejlődését, amikor elkezdjük a szedését.
Az égető érzés megjelenésekor 3-4 tablettát bevéve a kellemetlen tünetek 5-10 percen belül megszűnnek."
A fenti részletet a második cikkből másoltam. Ez nem elég gyors?
De egy harmadik oldalon találtam olyan tanácsot, amihez a konyhában is találsz hozzávalókat:
"Elsősegély
Tegyél jeget a herpeszre. A hideg leviszi a duzzanatot, ráadásul enyhíti a fájdalmat is. Ha elég korán - már a herpeszt jelző bizsergés első jelére - alkalmazod ezt a hűs trükköt, könnyen megúszhatod egy kisebb hólyaggal. Próbálkozhatsz ecettel is. A savas kémhatású folyadékban ugyanis a vírusok nem érzik jól magukat. Amint először észleled a herpesz közeledtét jelző bizsergést, márts ecetbe egy vattalabdát, majd helyezd az érintett területre. Ezt ismételd meg naponta többször. Egy félbefágott fokhagyma a kényes területre szorítva is hatásos lehet."
2011. dec. 12. 17:37
7/8 A kérdező kommentje:
Érdekes dolog történt. Két napig kenegettem a jó öreg Tetrán kenőccsel a folyamatosan viszkető orrcimpámat, ahol a herpesz igyekezett megjelenni. Mára elmúlt a viszketés és nem jött ki a herpesz sem! Ezt megúsztam!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!