Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha izomlázad van akkor ugyan...

Ha izomlázad van akkor ugyan úgy tornázhatsz tovább?

Figyelt kérdés
Ha izomlázam van és ugye fáj,akkor az azt jelenti hogy jól megdolgoztattam az izmokat és fellazultak?És most továbbra is ugyanúgy tudok tornázni?
2011. dec. 7. 20:21
 1/7 Kondor Judit ***** válasza:
Nekem ha izomlázam van akkor még inkább rádolgozok.
2011. dec. 7. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:
akkor én is:) de ha hülyeséget írtál....
2011. dec. 7. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudsz, sőt ajánlott is, mert akkor előbb elmúlik csak előtte jól melegíts be.
2011. dec. 7. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:
En maskepp olvastam: az izomlaz nem mas mint microszakadas. Vagyis a nagy megterheles alatt a vekonyka izomrostok, amik mar nem birtak, elpattannak. Ezek masnap irtora fajnak. Ezert erdemes masnap (akar harmadnap) azt az izomcsoportot kihagyni es inkabb masikat dolgoztatni.
2011. dec. 8. 00:34
 5/7 A kérdező kommentje:
ó, utolsó most bekavartál mert nem tudom mit csináljak..:)
2011. dec. 8. 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:

bocs, nem allt szandekomban bekavarni:)

itt egy angol cikk:

What Causes Muscle Soreness After Exercise?

Delayed onset muscle soreness is thought to be a result of microscopic tearing of the muscle fibers. The amount of tearing (and soreness) depends on how hard and how long you exercise and what type of exercise you do. Any movement you aren't used to can lead to this.

De itt egy magyar cikk is ami emliti a szakadast meg a tejsavat is: [link]

Vannak a szakadasoknak mertekei es minel erosebben gyursz vagy minnel nehezebb sulyokkal, annal erosebb lesz a szakadas. Ezert inkabb nem art azt az izomcsoportot pihentetni, hogy gyogyuljon. Peldaul dolgozol mellre, karra, viszont masnap hasra meg labra. Igy erosited is magad meg az izmoknak is hagysz idot regeneralodni.

2011. dec. 8. 21:13
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi...uhh mire elolvastam :) de akkor értem és pihentetem ..elsők! ha mindig jobban rádolgoztok akkor soha nem lesz vége az izomláznak , nem?
2011. dec. 8. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!