Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A menstruáció miatt lehet...

A menstruáció miatt lehet hasmenésem? 15/L

Figyelt kérdés
Tegnap jött meg, és ma délután elkezdett csikarni a hasam, azóta hasmenésem van. Nem tudom, van-e összefüggés a kettõ között? Esetleg azért megy a hasam, mert egészségesebben kezdtem étkezni? Ma megpróbáltam 5-ször keveset enni, de uzsonnára becsúszott egy kis süti, utána rögtön szaladtam a wc-re. Szerintetek? Holnapra vajon elmúlik? Félek, a suliban mi lesz, ha egyszercsak rámjön a hasmenés óra közepén.... 15/L
2011. dec. 5. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:

előfordulhat, hogy a menstruációs görcsök miatt van hasmenésed...de akár a megváltozott étrend is okozhatja, ha mostanában kezdted

javaslom, hogy tarts egy kis diétát (nem fogyókúrát, hanem tényleg diétát): háztartási keksz, banán, főtt krumpli, keserű tea - szóval a szokásos hasmenés diéta, igyál sokat, szénsavmentes ásványvizet/teát

de ha 1-2 napon belül nem múlik a hasmenés, vagy rosszabbodik, más tünet is társul mellé, akkor keresd fel az orvosodat

és még egy tanács, ne igyál és ne egyél közös tányérból/pohárból senkivel és minden mosdóhasználat után dupla, szappanos kézmosás, mert ha esetleg valami fertőző betegséged van, akkor legalább megóvsz másokat a fertőzéstől

2011. dec. 5. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem mindig a mensi első v második napján van ilyen. Ez normális, csak kellemetlen. Ha két napon túl nem múlik, akkor viszont v táplálkozás beli probléma v vírus okozza.
2011. dec. 5. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Én egyszer hánytam, kb amikor 4edszer jött meg, akkoriban sokszor volt olyankor hányingerem, de egyszer hánytam is és kiderült, hogy a mamám is ilyen volt, szerencsére én kinőttem ezt, de ő felnőttként is mindig hányt, ha megjött neki. Szóval szerintem simán lehet hasmenés is amiatt.
2011. dec. 5. 21:54
 4/7 anonim válasza:
Nekem soha semmi bajom nincs a menstruáció alatt, nem is görcsölök, "csak" hasmenésem van, általában az első két napban. Ha nagyon zavar, vegyél hasfogót a gyógyszertárban, mivel nem túl gyakran lesz rá szükséged (havi 1-2 naptól semmi bajod nem lesz), nem árthat :)
2011. dec. 5. 22:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha mára sem múlt el, akkor menj orvoshoz.
2011. dec. 6. 08:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak rosszabb lett... Reggel hányingerem volt, még most is egy kicsit. Étvágyam sincs, vizet viszont sokat iszok, nehogy kiszáradjak. Ha nem múlik el, elmegyek orvoshoz.
2011. dec. 6. 09:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, ez már nem mensis tünet. Jobbulást!
2011. dec. 6. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!