Mi történik azzal a személlyel aki kólát iszik és utána Mentost eszik?
Én láttam egy ilyen kísérletet.
Éhgyomorra ivott kólát,és rá evett egy Mentost.
Lefeküdt a földre és fél perc múlva mint egy vulkán,úgy jött ki belőle a "cucc"..
Nem volt szép látvány..
Nagyon sok ilyen videot láttam ( én diétás kólával ismerem).
A magyarázat az, hogy a Mentos cukornak az apró dorozmás felszíne serkenti a buborékképződést. Csak ezzel a fajta cukorral működik és csak diétás üdítőnél, mivel az aszpargám tartalmú folyadékban kisebb a felületi feszültség. Ráadásul a Mentos nehéz cukorka, ezért könnyen lesüllyed az üdítő aljára (a felszínen nem történik ilyen heves reakció)
Lehet, hogy kissé túlzás a szétrobbant gyomor, mert ehhez 1. Egészben kell lenyelni a cukrot, hogy a felülete ép maradjon
2.Elegendő mennyiségű kólát kéne meginni ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű buborék képződhessen
3.A gyomor teljesen zárt kéne, hogy legyen, ahhoz, hogy a tényleges "robbanás" bekövetkezzen, ez viszont nem így van. A nyomás miatt legfeljebb kihányná a kólát.
Én azért nem próbálnám ki a helyedben, mert attól még okozhat néhány kellemetlen tünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!