A kávé okozhat alacsony vérnyomást?
Tudom hülye kérdés... De miután este megittam kb. 1 deci kávét (nem vagyok nagy kávés) most alacsony a vérnyomásom. (100 az átlagos 120am helyett) Eddig nem emlékszem hogy valaha lett volna ilyen problémám. Komplett hülye vagyok hogy ezt megkérdeztem?
Egyébként 18 éves vagyok.
Köszönöm a válaszod!
Akkor többé nem iszom ennyi kávét :)
A kávé először felviszi a vérnyomást, aztán az könnyen leesik. Sokan ezért álmosodnak el,miután kávét ittak.
Viszont ha este ittad,akkor nem valószínű, hogy most attól alacsony a vérnyomásod.
Egyél egy kis szőlőcukrot, az jót tesz az alacsony vérnyomásnak. Esetleg pár kocka csokit.
De van tünetem, jó sz*rul érzem magam, elnézést a megfogalmazásért :D Nem is tegnap ittam egyébként, hanem ma hajnalban, mivel tegnap este nyolckor keltem, ha érdekelnek a részletek. Nem buliztam. És azért ittam ennyi kávét, mert eddig bajom nem volt tőle.
Amit az első válaszoló mondott, szerintem az a magyarázat... Csodálkoztam is, hogy miért kell ennyit wc-re mennem (bár összefüggésre nem gondoltam)
Én is ezen gondolkodtam, hogy ha a kávé miatt van akkor miért alacsony még mindig. Túlzásnak érzem :D
Pont ettem csokit vagy két órája, még mindig nem jobb sajnos =/
Köszi a válaszokat :)
Nem hinném, hogy a kávé befolyásolna túlzottan. 18 éves vagy, még fejlődsz. A vérnyomásod, most kezd beállni, és az ha 100 nem baj, évek múlásával úgyis picit magasabb lesz.
22 éves korodra beáll.
Szia! Nekem baromi alacsony a vérnyomásom, és egy időben döntöttem magamba a kávét, hogy jobban legyek. Aztán eljutottam egy olyan szintre, hogy alig bírtam bármit csinálni, mintha „zizgett” volna a testem, de mégsem működtem rendesen.
Nos, ekkor mondta a háziorvosom, hogy ne igyak több kávét, pár hétig lehet, hogy szar lesz, de utána beáll a vérnyomásom – alacsony szintre, de azzal simán lehet működni. Míg a kávé felviszi, aztán „leejti” a vérnyomást (ahogy itt más is írta már), és az ugráló vérnyomástól érzi magát rosszul az ember csak igazán.
Csatlakozom ahhoz, aki a zöld teát ajánlotta, remek cucc, én naponta több csészével iszom, tiszta tőle a fejem, és szuperül vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!