Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet segíteni egy...

Hogyan lehet segíteni egy alkohol függőnek?

Figyelt kérdés
Mit tehetek,ha az édesapám rászokott az alkoholra? Egyébként egy okos, értelmes, jó ember, de nem tud nemet mondani az italnak, és ráadásul egyáltalán nem bírja a mája. Tehetek valamit érte én?
2011. nov. 23. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Sok mindent nem tehetsz, hisz írod, hogy értelmes, jó ember...akkor hiába beszélnél neki, nem biztos, hogy hallgatna rád, hisz pontosan tudja mit csinál. Oka van annak, hogy apukád rászokott az italra, ezt kellene kifürkészni....
2011. nov. 23. 20:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak annyit tehetsz, hogy megpróbálsz beszélni vele.

Az én apámnál hasonló volt a helyzet, okos, művelt, intelligens, agilis, nagyon jó ember volt, vezető beosztásban, de amikor megszűnt a munkahelye azt nem tudta feldolgozni, munkát 50 éves kor fölött nem nagyon talált magának és ezért elkezdett inni. Természetesen mi is próbáltunk beszélni a fejével ezerszer, kértük szépen és voltak elég csúnya veszekedéseink, szerettük volna ha orvoshoz fordul a problémájával, de sajnos semmi sem használt. Értéktelennek érezte magát és az alkohollal kompenzált. Megjegyzem soha nem itta részegre magát, soha nem volt agresszív, de a napi kb 2 liter bor mindig elfogyott. Aztán jöttek a problémák a májával, gyomrával, veséivel, a májkárosodás miatt hihetetlen személyiségváltozáson ment keresztül és elbutult.

Idén nyáron temettük el, teljes máj és veseleállás miatt, de az utolsó néhány hétben már nem is volt magánál. Szomorú volt végignézni, ahogyan emberi roncs vált belőle.

Nem megijeszteni akarlak, csak azért írtam le, mert talán neked sikerül meggyőzni az apukádat (ha akarod elmondhatod neki ezt a történetet is). Az alkoholizmus nem csak a buta emberek betegsége, hanem nagyon sok esetben az érzékenyebb beállítottságú emberek esnek bele ebbe a csapdába. Az előttem válaszolónak igaza van abban, hogy mindenképpen az alkoholizmushoz vezető okokat kell megtalálni, és azokon változtatni, mert különben csak ideig-óráig fog tudni leállni az ivásról.

2011. nov. 24. 08:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm , megteszem,amit tudok!

És nagyon sajnálom az édesapádat! Minden jót!

2011. nov. 28. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!