Nagyon gyakori fejfájás. Tapasztalt vki ilyet?
Nagyon sokszor (mostanában legalább két napból egyszer) fáj a fejem a bal szemöldököm körül. A szemöldök vonalában kb. középen van egy pont, ami ilyenkor nyomásra fáj.
Kb itt: [link]
Nem elviselhetetlen a fájdalom, inkább tompa. Ált. gyógyszerre sincsen szükségem, csak pont olyan idegesítő mértékű:S
Igazából az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a gond?
(Orvoshoz menni fog, de voltam is már. A szememmel nincs baj, koponya CT-n is voltam, az is teljesen normális.)
Nekem 14 éve van ilyen jellegű fejfájásom. Néha annyira erős, hogy hányingert, hányást is kivált. Általában 8-9 órán keresztül, egyre erősödő mértékben jön, majd kb. 3-4 perc leforgása alatt múlik el. Utána olyan vagyok, mint a rongy. Szigorúan 6 naponta megtalált a dolog. Mostanában kiszámíthatatlan lett, van hogy kétnaponta jön, van hogy 3 hétig "tiszta" vagyok. Egyetlen gyógyszer vált be, amit azóta betiltottak, mert nagyon brutális mellékhatásai voltak. Engem is ct-ztek, látásvizsgálat, ortopédia, gyomortükrözés, stb., de semmit nem találtak.
De erős a gyanúm, hogy nagyrészt lelki eredetű a dolog. Korábban ebben nem hittem. De nemrég gyökeresen megváltozott az életem, és ezzel együtt, egy csapásra MEGSZŰNT a fejfájás is! Közel egy évig azt sem tudtam, mi az. Most, hogy megint kezd rosszra fordulni az életem, visszatért ez az átok is.
36F
A vérnyomásod, cukrod jó szokott lenni?
Sajnos ez olyan dolog aminek rengeteg oka lehet...
Nekem akkor fájt sokat a fejem, mikor hormonproblémáim voltak, na mire sikerült az diagnosztizálni az beletelt egy időbe.
Köszönöm a válaszokat!
1. Eszembe jutott ez is, mert (egy másik probléma miatt) iszonyatosan keveset iszom. De azt vettem észre, hogy mikor a folyadékhiánytól fáj a fejem, az vhogy más. Akkor az egész fejem tompán fáj, és folyadékbevitel után ált. el is múlik.
2. Nem voltam. De szerintem ha homloküreg gyulladásom lenne, akkor más problémám is lenne. Orrfolyás vagy bedugult orr, és akkor mindkettő fájna, főleg előrehajláskor, nem? Sosem volt sem arcüreg, sem homloküreg gyulladásom. és a téli megfázást is egész gyorsan le szoktam rendezni. Nem hiszem, hogy ez ehet a gond.
3. Sajnálom, szörnyű lehet:S Én is gondoltam már lelki okokra is....de most elég kiegyensúlyozottnak és boldognak érem magam. De tervezem, hogy ellátogatok kineziológushoz.
4. Vérnyomásom alacsony, a cukrom jó. Hormonproblémám van sajnos. Alacsony pajzsmirigy, de azt kezelik. Emellett PCOS, de azt is próbálják kezelgetni. Ráadásul a PCO jóideje megvan, a fejfájás meg csak két éve kb.
5. Ivás és friss levegő sem nagyon szokott segíteni sajna:(
Lehet kicsit radikálisabb életmód váltásra lenne szükségem
Még egyszer átgondolom azokat, amiket írtatok, és megpróbálom kiküszöbölni ezeket a dolgokat:) Hátha:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!