Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Másnak is büdös a fülbevalója?

Másnak is büdös a fülbevalója?

Figyelt kérdés
a két fülembe van 5-5 fülbevaló. Rendszeresen kiszoktam venni őket, megtakarítom, alkohol, szappan, és a fülemet is ilyenkor, ahol vannak a fülbevalók, forró víz, alkohol, és úgy teszem bele a fülbevalókat. Mégis annyira büdös egy idő után hogy mindezt naponta kéne megcsinálnom, de ez vagy fél óra!! papírzsepivel mikor odanyúlok a fülem tövéhez, hátulról, ilyen sárga büdös krémszerű valami jön le, és viszket is. Más is van így? Fültágítóról hallottam már hogy büdös szokott lenni, de nekem csak sima fülbevalóim vannak.
2009. máj. 11. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Valószínű van egy kis akut gyulladásod. Ez legtöbbször allergiás reakció miatt van. Ami folyik belőle az genny, elhalt fehérvérsejtek, amivela szervezet megpróbál védekezni. Nincs fémallergiád?

Használj csak orvosi arany fülbevalókat és el fog múlni.

2009. máj. 11. 10:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez ismerős. Nem csak fülbevalónál, hanem piercingnél is előfordul. Az egésznek az az oka, hogy ahol a bőr folyamatosan érintkezik a fémmel, ott beizzad, bepállik. Naponta többször meg kell mosni, amikor alkalom adódik rá (pl. reggel-este), akkor nem lesz büdös.
2009. máj. 11. 10:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem gennyes egyáltalán csak ilyen krémszerű srága valami, de genny az nem "bugyog" belőle vagy hasonló... meg nem is fájnak a lyukak...
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja a megmosást úgy értettem, hogy benne van a füledben és úgy mosd meg vízzel, forgasd benne az ékszert.
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia,en aranymuves vagyok,estapasztalatbol mondom hogy a budosseg mindenkinel elofordul,azzal a kulombseggel hogy a normalis jelenseg nem jar semmilyen folyassal.Szappan keverve porral es izzadsaggal ezt a reakciot valtja ki ugyanugy mint a koldoknel.Ha ezty el akarod kerulni akkor naponta mosd meg kek szesszel es vedd ki a fulcsiket ,tedd szinten egyt pohar alkoholba es a fuledet pedig kend be valamilyen antibiotikumos kenoccsel.
2009. máj. 11. 10:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Jesszus minden nap? mind a 10et? jajjj.
2009. máj. 11. 12:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne húzd rá olyan szorosan a fülbevalóra a pöcköt, nekem ez bevált.
2009. máj. 11. 12:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen,nekem is bevált,hogy nem huztam rá annyira,és fürdés után mindig teljesen szárazra töröld,különben bepálik...
2009. máj. 11. 15:40
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
én úgy gondolom hogy allergiás reakció lehet, ha sárgás büdös folyást tapasztalsz, 1-2 hétig ne hordd a fülbevalót. tavasszal egyébként erősebb az ilyen allergiás reakció nekem, én teljesen leszoktam a fülbevalóról. ha a szappantól nagyon kiszárad a bőröd akkor az fémalergia.
2009. máj. 11. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!