Hogyan kell mosni a ruhakat a mosogepben? En csak a fehereket, szineseket, meg a nagyon piszkosakat szoktam kulon, viszont az anyosom a zoknikat, gatyakat es bugyikat, trikokat, nadragokat, torulkozoket, egyszoval sok mindent kulon mos.
Nem fizetném anyósod víz- és villanyszámláját...
Én is úgy csinálom, ahogy te, kivéve, hogy a farmert, melegítőt szintén külön mosom a többitől, egyszerűen azért, mert más programot használok hozzájuk.
Színest és fehéret külön. Ez az alap.
Más-más programon mosom a finomat, a gyapjút és a szennyesebb ruhát, valamint az ágyneműt és törölközőt. Ilyenkor megvárom, amíg összegyálik egy mosógépnyi adag.
én ilyen csoportokra bontom a mosást
-ágynemű
-fehér (+ vajszínű)
-fekete (+ sötétbarna, szürke, sötétkék, ha van)
-piros, rózsaszín
-zöld, kék, (sárgát nem hordok, de ha lenne ide tenném)
kb ennyi, és a kényesebb fehérneműket mosóhálóba teszem.
Én a következő csoportokra szoktam bontani:
- alsónemű, törölköző, (konyharuha), edzős pólók, zoknik (itt nem válogatok színenként, mert úgysem fogják össze egymást, viszont a közös, h magasabb hőfokon mosom őket, 60- 90 C-on)
- világos/ fehér ruhák (alacsony hőfok, ha kevés van, akkor az edzős pólókat és az ágyneműt is ide csoportosítom)
- sötét/ fekete ruhák
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!