Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez milyen égési sérülés?

Ez milyen égési sérülés?

Figyelt kérdés

nemrég leöntöttem a karomat forró olajjal, voltam orvosnál, felírt nekem irix sprayt és azt mondta 8-15 nap mkúlva hegmentesen eltűnik. viszont, olvasgattam a másodfokú égésekről, az "a" tipus az amikor hólyagos lesz, jó a vérellátás, a seb nyomásra kifehéredik és fájdalmas. a "b" tipus pedig rossz vérellátású, nem annyira fájdalmas(mert részlegesen elhalnak ott ilyen receptorok) és hegesen gyógyul.

nos, nekem pirosas-barnás, hólyagos, de nem igazán fáj már. :s (két napja történt) és tudom, hogy a doki azt mondta, hogy hegmentesen gyógyul, de parázok és kell még megerősítés. szóval ez milyen lesz?:S előre is köszi a segítséget! :)

2011. nov. 16. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:

ezt én elsősegélyen inkább az égés kiterjedésére tanultam, hogy milyen fokú a sérülés. Mekkora, kb 1-2 tenyérnyi?kisebb?

20N

2011. nov. 16. 22:10
 2/4 A kérdező kommentje:
belehalnék akkorába.. :D van két kb 5 centis folt, az egyiken egy kb. két centis hólyag. :S és pár pötty.
2011. nov. 16. 22:13
 3/4 anonim ***** válasza:
a mérete is számít, nem csak a kinézete
2011. nov. 16. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:
írtam méretet is. :)
2011. nov. 16. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!