Van olyan, aki demodex altka okozta hajhullással küzd/küzdött?
Figyelt kérdés
jövő héten megyek fejbőrvizsgálatra, remélem, hogy ez lesz az ok. Már csak azért is, mert az endokrinológiai vizsgálaton kívül már majdnem mindenhol jártam (ez lesz az utsó), és eddig nem találták az okát. Erről a demodexről a fogorvosom mesélt a múltkor.
Végül is lehet, hogy tényleg ez lehet, mert bár a bőrgyógyász azt mondta, hogy ő nem látott semmit (bár nem is volt valami alapos), de az van, hogy nagyon érzékeny a fejbőröm, kb. nem is bírom elviselni, ha össze van fogva, meg gyakran őrülten viszket. És mostanában már korpás is:S
Volt valakinek ilyen atkája? hatásos kezelés van rá?
2011. nov. 16. 13:47
1/6 A kérdező kommentje:
*össze van fogva a hajam
2011. nov. 16. 13:47
2/6 anonim válasza:
Bár orvosi/laboratóriumi vizsgálat nem történt, de az interneten aló keresgélés közben mégis csak oda jutottam, hogy demodex van a fejbőrömben. Viszketés, erős korpásodás (évtizedek óta, de hullámzóan erős vagy gyenge tünetekkel). Igen gyakran a két szemöldök közt az orrnyeregnél is, időnként a fülcimpa mögötti területen, valamint a homlok és a hajas fejbőr határán. Alkoholos (70%) letörlés, fejbőrbe való bemasszírozás 1 hétre biztosan eltünteti a tüneteket. Aztán újra alkoholos kezelés. Ez a kezelésre való reagálás, majd kiújulás is élőlényre utal. Már kezdek gyanakodni a fodrászokra is, mert azok nem fertőtlenítik az eszközeiket. Viszont egyénfüggő, mert a feleségemnek nincsen, pedig ugyanazt a fésűt használjuk.
3/6 Gift válasza:
Érdeklődnék azóta megoldódott a hajhullás?
4/6 A kérdező kommentje:
Nem oldódott meg, a demodex pedig nem okoz hajhullást, be ne dőlj, mint én pár évvel ezelőtt!
2014. márc. 25. 23:30
5/6 Gift válasza:
Én is voltam a vizsgálaton kimutatta hogy van demodex, elég sok. ÉS bedőltem, kaptam rá oldatot, sampont, 2 honapja használom, még mindig hullik, de viszont az első hajmosás óta nem viszket egyáltalán fejbőröm, nincs korpa, sebek, vakarászás, piros foltok. Semmi, teljesen tiszta egészséges a fejbőröm. ha 4 napig nem mosok hajat akkor sem. Szóval ezt a problémát maradéktalanul eltüntette. De a hajhullás azzal nem tudom mi les, jövhéten megyek hétfőn kontrollra és akkor írok ide ha valakit érdekel, de akkor jelezze.
6/6 Gift válasza:
Sziasztok, Azóta visszatért viszketés,sebesedes, a demodex elleni készítmények nem oldják meg a problémát,a hajhullas venykoteles Alpicort plusal állt meg, azóta nem hullik, az ekcéma jellegű sebesedes, viszketés hajfesték miatt volt, fodrász festette évekig ammónia mentes festékkel, több év kellett mire rajottem ettől van, most már növényi hajfestéket használok, a sebesedes vakarózás heti egy alkalom Nizoral sampon és hajmosasonkent Eucerin dermocapillare UREA sampon (mindkettő helyileg alkalmazva, csak ahol viszket) szüntette meg fokozatosan, már nem használom őket sem, csak sima egyszerű szilikon mentes sampont, balzsamot, szép a hajam. Írok még ha van kérdés. Üdv Szilvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!